Política05/04/2013

Miquel Roca assumeix "responsabilitzat" la defensa de la infanta Cristina

L'advocat i exdirigent de CDC se n'encarregarà juntament amb l'advocat Jesús Silva, un dels experts penalistes més reconeguts a l'Estat

Ara

BarcelonaL'advocat i pare de la Constitució Miquel Roca ha confirmat aquest divendres als periodistes que assumeix "responsabilitzat" la defensa de la infanta Cristina, imputada en el cas Nóos, i ha assegurat que "lògicament" ja hi ha parlat. En declaracions als periodistes a les portes del seu despatx professional a Barcelona, Roca ha assenyalat que assumirà la "responsabilitat" de defensar la infanta juntament amb l'advocat Jesús Silva, un dels experts penalistes més reconeguts a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu breu contacte amb els periodistes, Roca ha evitat donar detalls sobre el cas i s'ha limitat a assenyalar que es troba "responsabilitzat, com cada matí, amb aquesta defensa o amb una altra". Roca ha assegurat a més que "en aquest moment" no contempla reunir-se amb Mario Pascual Vives, l'advocat del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, cosa que ha justificat perquè la seva agenda "és complicada".

Cargando
No hay anuncios

Davant la insistència dels periodistes a conèixer detalls sobre el cas, Roca ha advertit que el seu bufet no parla mai en públic de temes professionals i ha demanat que es respecti l'estil que ha mantingut al llarg de la seva dilatada trajectòria: "No parlaré del tema". Per aquest motiu, no ha respost a la pregunta de si ha assumit el cas a petició del rei Joan Carles.

Miquel Roca, que a final de mes complirà 73 anys, va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), diputat entre el 1977 i el 1995, i un dels set redactors de la Constitució del 1978. Després d'abandonar la política, va fundar un despatx d'advocats en el qual treballen 240 professionals i que compta amb oficines a Barcelona, Madrid, Lleida, Girona, Palma i, fora d'Espanya, a Xangai. El despatx Roca es va associar fa mesos amb el Molins-Silva, on exerceix el lletrat Jesús Silva, un dels advocats més reconeguts en l'àmbit de dret penal a Espanya.

Cargando
No hay anuncios

Aquesta informació l'havia avançada aquest divendres 'La Vanguardia' en una informació que signa la periodista especialitzada en la casa reial Mariángel Alcázar. Roca és columnista habitual d'aquest diari.