Política11/03/2020

Cs denuncia a la Comissió Europea que el número d'atenció sobre coronavirus de la Generalitat és de pagament

El Govern deriva els ciutadans al 061, en què cada trucada té un cost que augmenta segons els minuts en línia

Ara

BarcelonaEl telèfon de la Generalitat per atendre els ciutadans amb sospites d'haver estat infectats o en contacte amb alguna persona amb coronavirus és el 061, del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). A diferència dels telèfons d'altres comunitats autònomes, és de pagament. Tal com estableix el mateix SEM, costa 0,065 euros més IVA per trucada i 0,0115 euros més IVA per cada minut en dies laborables de 8 h a 18 h i 0,0040 més IVA per a la resta de franges. L'eurodiputat de Ciutadans Jordi Cañas ha denunciat la situació a la Comissió Europea (CE), reclamant que prengui mesures perquè la Generalitat habiliti el telèfon gratuït.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Cañas, amb l'increment del nombre de trucades hi ha esperes "de més d'una hora" a la línia. Considera que haver de pagar per mantenir-se tanta estona a l'espera pot tenir un "efecte dissuasiu" en els ciutadans amb "possibles conseqüències sanitàries greus".

Cargando
No hay anuncios

L'eurodiputat ha preguntat a la CE si creu que amb aquestes tarifes la Generalitat està "vulnerant els principis que inspiren el funcionament del sistema únic europeu d'emergències 112, al derivar els ciutadans catalans a un servei d'informació sanitària de pagament", cosa que, a parer seu, impossibilita l'accés igualitari a la informació sanitària. "La Generalitat està fent negoci amb la salut dels catalans", ha etzibat Cañas.