Política31/01/2017

CSQP vol que el Parlament declari Albiol 'persona non grata' per "xenòfob" i la CUP el titlla de "Donald Trump de Catalunya"

La CUP se suma a la proposta i anuncia una proposició de llei integral contra totes les formes d'odi i discriminació

Núria Orriols

BarcelonaEl portaveu de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Joan Coscubiela, ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa que el seu grup ha presentat una proposta de resolució per declarar 'persona non grata' Xavier García Albiol per la seva "xenofòbia". Els comuns han emprès aquesta iniciativa després que el líder del PP al Parlament reaccionés ahir en un tuit titllant d'"incompetent" la regidora de Badalona que havia estat insultada pel carrer per ser musulmana.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem tornat a assistir a un episodi de xenofòbia i racisme d'Albiol", ha afirmat contundent Coscubiela, i ha acusat el dirigent popular d'impulsar un "laboratori lepenista" durant el seu mandat com a alcalde de Badalona. Per a CSQP, Albiol "alimenta, justifica i tolera" els moviments xenòfobs, la qual cosa creu que ha de ser denunciada al Parlament.

Cargando
No hay anuncios

És per això que Catalunya Sí que es Pot passa de la "denúncia genèrica" als fets "concrets". El grup de Lluís Rabell ha presentat una proposta de resolució perquè el Parlament declari 'persona non grata' Albiol i que se sotmeti el dirigent popular a una recusació pel seu "comportament xenòfob i racista".

Aquesta és la reacció dels 'comuns' davant els fets denunciats a Badalona. Ahir la regidora de Participació i Convivència, Fàtima Taleb, va assegurar haver estat víctima de diverses situacions de xenofòbia pel seu origen marroquí i la seva fe musulmana "des de fa un any i mig", la darrera vegada, la setmana passada. A més, va atribuir aquestes agressions al discurs d'Albiol, "que es va dedicar durant el seu mandat a sembrar l'odi i a dividir la ciutadania", va dir.

Cargando
No hay anuncios

La reacció d'Albiol va ser aquesta piulada: "Que una regidora musulmana de #Badalona m'acusi perquè es posen amb ella pel carrer, és una bona excusa per tapar la seva incompetència".

La CUP se suma a la iniciativa i titlla Albiol de ser el "Donald Trump" de Catalunya

Cargando
No hay anuncios

Posteriorment a la presentació de la proposta de CSQP, la CUP s'ha sumat a la iniciativa de declarar 'persona non grata' Albiol, a qui ha titllat de "Donald Trump de Catalunya". La diputada Mireia Vehí, en roda de premsa, ha estat l'encarregada d'expressar el suport "unànime" a Taleb per les agressions xenòfobes i racistes. "La diversitat és una riquesa i un valor fundacional de la república catalana", ha dit Vehí fent una crida a combatre tot tipus d'odi i discriminació.

Per pal·liar aquesta situació a Catalunya, on ha assegurat que es discrimina per sexe, raça, religiositat i classe, la CUP ha anunciat la presentació d'una proposició de lei integral contra totes les formes d'odi i discriminació per acabar amb aquestes situacions.

Cargando
No hay anuncios

Junts pel Sí també s'ha sumat al suport a la regidora de Badalona i s'ha acarnissat contra Albiol però encara no ha anunciat si donarà suport explícitament a la proposta de resolució de CSQP. Pel que fa al PSC i Ciutadans, els seus portaveus han explicat que encara s'han d'estudiar la proposta.