Política21/10/2015

La CUP: 'sí' a Forcadell, 'no' a entrar a la mesa del Parlament i 'no' a "perjudicar l'independentisme" amb Mas president

La formació renuncia a formar part de l'òrgan que regula el funcionament de la cambra però votarà a favor de la presidenta proposada per Junts pel Sí. Continua mantenint la seva oposició a permetre que el president de la Generalitat repeteixi en el càrrec, però alerta que l'operació policial d'avui no els farà deixar la negociació amb JxSí per a la legislatura

Sara González / Marc Toro

BarcelonaEl grup parlamentari de la CUP ha decidit rebutjar, finalment, l'oferta de Junts pel Sí d'ocupar un dels seus llocs a la mesa del Parlament, de manera que cap dels diputats cupaires formarà part en aquesta legislatura de l'òrgan gestor de la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com ha explicat aquest dimecres Albert Botran, un dels diputats i portaveus de la formació al Parlament, l'important era que a la mesa hi hagués una majoria independentista, ja que la cambra haurà de tramitar lleis i disposicions "de caràcter rupturista". Un cop que aquesta majoria ja està garantida pels quatre diputats de Junts pel Sí, i tenint en compte que la CUP és la força amb menys representació a la cambra –ha recordat Botran–, la formació creu que "no li correspon" tenir un lloc a la mesa.

Cargando
No hay anuncios

La decisió de la CUP comporta que la mesa estarà formada per quatre diputats de Junts pel Sí, un de C's, un del PSC i un de Catalunya Sí que es Pot. També comporta el suport a la proposta de fer presidenta de la cambra Carme Forcadell. El PP quedarà fora de l'òrgan.

I mentrestant, l'escorcoll d'avui a la seu de CDC no altera la posició de les CUP en les converses per arribar a un acord amb Junts pel sí. Així ho ha afirmat aquest dimecres Albert Botran, diputat i un dels portaveus dels cupaires al Parlament. "La motxilla que porta CDC en la qüestió dels casos de corrupció i de finançament il·legalno ha d'afectar el conjunt de l'independentisme", ha argumentat Botran.

Cargando
No hay anuncios

No obstant això, el diputat cupaire ha deixat clar que aquests fets reafirmen l'oposició de la candidatura investir Artur Mas com a president: "Tot i que Artur Mas no té cap implicació en aquests casos, sent el president d'un partit que porta aquesta motxilla, això [investir-lo] pot perjudicar el procés independentista", ha dit.