CANVI DE CICLE
Política28/08/2014

David Fernàndez: "La diferència entre CiU i la CUP és la mateixa que entre la duquessa d'Alba i un jornaler"

El diputat de l'esquerra independentista diu a 'El Mundo' que no enyorarà "res" de l'estat espanyol, perquè "els llaços afectius i les complicitats no es perden perquè aquest país recuperi la sobirania política"

Ara

BarcelonaEl portaveu parlamentari de la CUP, David Fernàndez, defensa aquest dijous en una entrevista a 'El Mundo' que la seva formació no li està fent el joc a CiU i que, en tot cas, la confluència per exercir el dret a decidir el 9-N és "amb una demanda social majoritària". "La diferència entre CiU i la CUP és la mateixa que entre la duquessa d'Alba i un jornaler", insisteix el diputat, que lamenta que "en aquest viatge a Ítaca hi ha galeres i cabines de luxe".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Fernàndez, amb arrels de Zamora, assegura que no enyorarà "res" de l'estat espanyol. "'La roja' no, perquè no m'agrada el futbol... I de la resta, doncs tampoc, perquè no penso renunciar a seguir anat a la serra Sur de Sevilla, ni a Vallecas, que sóc del Rayo. Els llaços efectius i les complicitats no es perden perquè aquest país recuperi la sobirania política", defensa, i apunta que sempre han dit que el seu adversari "no era cap cultura ni cap poble de l'estat espanyol, sinó el mateix Estat i el funcionament anòmal de la seva maquinària".

Cargando
No hay anuncios

Per altra banda, Fernàndez critica que, en temps de crisi, l'alcoholisme té més incidència en la societat. "Com deia un amic, aquesta societat funciona a base de camells, bars i farmàcies, parlant de la seva funció ansiolítica i amb una perspectiva crítica", lamenta.

Fernàndez no lliga a les assemblees

Cargando
No hay anuncios

Quant a la seva tasca al Parlament, el diputat afirma que "una revolució sense humor és com un ou sense rovell" i que a la cambra catalana "la vida és un Vietnam quotidià" i el que els fa aguantar "és la gent, que és fora, als barris". I, en un àmbit més personal, Fernàndez reconeix que, tot i el que es digui, en l'ambient assembleari ell lliga poc: "No tinc temps i m'agrada cuinar-m'ho". "És un mite, i com tot mite, té un comportament de realitat i un altre d'exageració", afegeix.