CANVI DE CICLE
Política 28/08/2014

David Fernàndez: "La diferència entre CiU i la CUP és la mateixa que entre la duquessa d'Alba i un jornaler"

El diputat de l'esquerra independentista diu a 'El Mundo' que no enyorarà "res" de l'estat espanyol, perquè "els llaços afectius i les complicitats no es perden perquè aquest país recuperi la sobirania política"

Ara
2 min
Captura de l'entrevista d'El Mundo' a David Dernàndez

BarcelonaEl portaveu parlamentari de la CUP, David Fernàndez, defensa aquest dijous en una entrevista a 'El Mundo' que la seva formació no li està fent el joc a CiU i que, en tot cas, la confluència per exercir el dret a decidir el 9-N és "amb una demanda social majoritària". "La diferència entre CiU i la CUP és la mateixa que entre la duquessa d'Alba i un jornaler", insisteix el diputat, que lamenta que "en aquest viatge a Ítaca hi ha galeres i cabines de luxe".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Fernàndez, amb arrels de Zamora, assegura que no enyorarà "res" de l'estat espanyol. "'La roja' no, perquè no m'agrada el futbol... I de la resta, doncs tampoc, perquè no penso renunciar a seguir anat a la serra Sur de Sevilla, ni a Vallecas, que sóc del Rayo. Els llaços efectius i les complicitats no es perden perquè aquest país recuperi la sobirania política", defensa, i apunta que sempre han dit que el seu adversari "no era cap cultura ni cap poble de l'estat espanyol, sinó el mateix Estat i el funcionament anòmal de la seva maquinària".

Per altra banda, Fernàndez critica que, en temps de crisi, l'alcoholisme té més incidència en la societat. "Com deia un amic, aquesta societat funciona a base de camells, bars i farmàcies, parlant de la seva funció ansiolítica i amb una perspectiva crítica", lamenta.

Fernàndez no lliga a les assemblees

Quant a la seva tasca al Parlament, el diputat afirma que "una revolució sense humor és com un ou sense rovell" i que a la cambra catalana "la vida és un Vietnam quotidià" i el que els fa aguantar "és la gent, que és fora, als barris". I, en un àmbit més personal, Fernàndez reconeix que, tot i el que es digui, en l'ambient assembleari ell lliga poc: "No tinc temps i m'agrada cuinar-m'ho". "És un mite, i com tot mite, té un comportament de realitat i un altre d'exageració", afegeix.

stats