Política23/11/2018

"Defensor dels drets humans en presó preventiva": l'ONG Front Line Defenders exigeix la llibertat de Cuixart

Òmnium considera que el posicionament de l'organització "obre una nova línia de treball en la denúncia de la repressió"

Ara

Barcelona"Defensor dels drets humans en presó preventiva": així es titula un comunicat fet públic dimecres per l'ONG Front Line Defenders en què exigeix la llibertat del president d'Òmnium, Jordi Cuixart. L’entitat assegura que l’activista empresonat a Lledoners des de fa més de 400 dies està entre reixes per haver dut a terme "el legítim exercici" d’aquests drets, i insisteix que la justícia el persegueix per una manifestació "pacífica".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat, l'ONG reclama a les autoritats espanyoles que "retirin tots els càrrecs i alliberin Jordi Cuixart", i considera que estan motivats "únicament per la seva feina legítima i pacífica en defensa dels drets a la llibertat d'assemblea i expressió pacífica".

Cargando
No hay anuncios

En el mateix sentit, l'entitat insta l'Estat a "garantir que tots els defensors de drets humans a Espanya puguin dur a terme les seves legítimes activitats sense por a les represàlies i lliure de totes les restriccions, inclòs l'assetjament judicial".

En un comunicat, Òmnium considera l'ONG un "referent en l'àmbit internacional", i assegura que "el reconeixement de Cuixart com a defensor dels drets humans obre una nova línia de treball en la denúncia de la repressió".