DIADA NACIONAL
Política15/09/2011

La Diada també ha deixat de ser “nacional” aquest any a Castelldefels

L'Ajuntament del consistori, que governa per primer cop el PP, els independents d'AVVIC i des de l'endemà de la Diada també CiU, va eliminar “nacional” del material de publicitat dels actes de l'Onze de Setembre

Josep Ferrer

CastelldefelsNo només l'Ajuntament de Badalona, governat pel PP, ha deixat de considerar “nacional” la diada de l'Onze de Setembre. També l'Ajuntament de Castelldefels, governat pel PP, els independents d'AVVIC i des de l'endemà de la Diada CiU, ha deixat d'anomenar-la enguany per primer cop “Diada Nacional” en el material de publicitat dels actes institucionals. El canvi de criteri ha coincidit amb el relleu a l'Ajuntament, amb govern municipal liderat per primera vegada pel PP.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest fet suma encara més soroll i pressió entorn del pacte que CiU va subscriure a Castelldefels amb el PP i que es va fer públic l'endemà de la Diada. Es dóna el cas que CiU ha carregat amb duresa contra el govern de García Albiol a Badalona per haver eliminat el terme “nacional” de la publicitat dels actes institucionals de la Diada.

Cargando
No hay anuncios

CiU accepta la rectificació de l'alcalde

La portaveu de CiU a l'Ajuntament de Castelldefels, Anna Maria Pérez, ha argumentat a aquest diari que es van adonar del canvi el mateix diumenge de la Diada i que van amenaçar de trencar les negociacions pel pacte de govern municipal. Segons la versió de Pérez, l'alcalde popular Manuel Reyes, però, va atribuir-ho a una “errada” i es va comprometre a esmenar-ho en el discurs de l'acte institucional. En el discurs, segons la portaveu de CiU, el popular Reyes va “rectificar” i va parlar de “Diada Nacional”, i “va acabar amb un visca Catalunya”. CiU de Castelldefels insisteix que el PP del municipi no té “el mateix tarannà” que el PP de García Albiol.