EL FUTUR DEL SOCIALISME
Política21/05/2012

La direcció del PSC accepta que Avancem pot tenir "part de raó"

La direcció del PSC acull amb prudència però sense hostilitat la creació del moviment renovador Avancem, que lidera Joan Ignasi Elena. Fins i tot subscriu algunes de les seves tesis.

Pere Martí

BARCELONALa creació del moviment renovador Avancem, revelada ahir per l'ARA, no ha despertat un rebuig frontal en el si de la direcció del PSC, que l'observa amb prudència i amb algun recel, en funció de quina evolució tingui. Fonts de la direcció del partit van emmarcar la seva creació en "la millor tradició" del partit, que sempre ha tingut corrents interns, tot i que Avancem no es defineix com a tal.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La direcció del PSC no mantindrà una posició hostil cap al moviment ni contra els seus representants que són membres de l'executiva: Joan Ignasi Elena, Jordi del Rio i Fabián Mohedano. L'anunci del naixement del moviment va agafar per sorpresa els dirigents socialistes, que, tot i així, van admetre que, en alguns dels continguts o reptes que planteja, Avancem pot tenir "part de raó", sobretot en l'apartat d'accentuar el discurs federalista. De tota manera, les mateixes fonts també admeten que un moviment d'aquestes característiques també pot tenir "riscos" perquè pot originar respostes internes d'orientació diferent o evolucionar cap a postulats allunyats del partit. Tot i això, sembla que tothom està d'acord a buscar una aliança de totes les forces progressistes per aconseguir guanyar les eleccions del 2014.

Cargando
No hay anuncios

Afeblir el missatge

L'única crítica que feia ahir la direcció és el moment escollit per donar a conèixer el nou moviment, perquè pot "afeblir" el missatge del partit en ple debat sobre el pacte fiscal i la crítica a la política d'austeritat del Govern. Aquests dies Pere Navarro està fent un esforç polític considerable per visualitzar la seva alternativa i, entre altres coses, avui mateix té previst fer una conferència per explicar el seu projecte, amb el títol Catalunya té futur i alternatives . Abans de la conferència, es reunirà amb l'executiva del partit per analitzar la nova situació, però la direcció no vol que l'aparició d'Avancem pugui distorsionar el missatge de la conferència.

Cargando
No hay anuncios

Mentrestant, Avancem continua el seu camí i ahir va donar a conèixer públicament la seva web, on hi ha el document fundacional i la convocatòria de l'assemblea constituent de Sant Feliu de Codines, prevista per al 30 de juny. També va obrir una pàgina a Facebook, que ahir a la tarda ja havia reunit un centenar d'adhesions. Els promotors d'Avancem van fer diverses declaracions públiques recordant que el moviment defuig els personalismes i que no pensen presentar cap candidat a les primàries perquè volen centrar el debat en les idees i les propostes. Un dels temes en què volen incidir és que el PSC faci una aposta més valenta en el terreny del pacte fiscal, malgrat que consideren que CiU no està "jugant net".