Política30/01/2018

"No hi ha cap altre candidat possible": el missatge de Puigdemont després de l'ajornament del ple d'investidura

El líder de Junts per Catalunya demana unitat de l'independentisme i assegura que "la democràcia no s'ajorna ni se suspèn"

Ara

Barcelona"La democràcia no s'ajorna ni se suspèn". El líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha publicat aquest dimarts un vídeo a les seves xarxes socials en què critica de manera contundent la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, d'ajornar el ple d'investidura de Puigdemont fins a conèixer la decisió del Tribunal Constitucional sobre admetre o no a tràmit el recurs del govern espanyol contra el nomenament del candidat. En el seu missatge, Puigdemont demana unitat de l'independentisme i insisteix que "no hi ha cap altre candidat possible" ni cap "altra aritmètica possible".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Avui m'agradaria presentar-me a vosaltres amb el ple d'investidura ja celebrat i per tant investit altre cop com a president", ha assegurat Puigdemont; "S'hauria respectat la voluntat de la majoria absoluta del Parlament, que reflecteix la voluntat nítida de la ciutadania el 21-D". Així, tot i assegurar que "respecta" la decisió de Torrent, ha lamentat que el ple no s'hagi celebrat: "La democràcia implica acceptar els resultats, i l'Estat no només no els ha acceptat sinó que ha intentat canviar als despatxos allò que no ha aconseguit a les urnes". És per això que, segons Puigdemont, "ha arribat el moment que la majoria social i política del sobiranisme doni una resposta unitària i coordinada a aquest nou atac per donar resposta a l'etapa de desplegament del mandat del 21-D i l'1-O".

Cargando
No hay anuncios

Segons Puigdemont, acceptar que "es puguin dictar presidències des de Madrid" seria "hipotecar d'ara endavant i per sempre els resultats electorals de Catalunya, rendir-se a les maniobres de l'Estat i trair la voluntat dels electors d'ara i de tots els que han lluitat per garantir unes institucions legítimes i democràtiques".

Junts per Catalunya s'ha mostrat avui al matí perplex per la decisió d'ERC d'ajornar el ple, que han assegurat que desconeixien, i ha demanat a Torrent que aixequi l'ajornament. "Pensar que s'aixecarà el 155 complint la doctrina del 155 com a alumnes avantatjats és d'una gran manca de realisme", ha etzibat Puigdemont: "La voluntat democràtica és la que surt del Parlament i no d'un Tribunal Constitucional teledirigit per la Moncloa". "El que ens ha dut fins aquí ha estat la unitat; no la perdem", ha advertit Puigdemont al tancament del seu discurs.