Política29/06/2018

El govern espanyol nomena Segarra nova fiscal general

Isabel Celaá explica els nomenaments i acords de la reunió del gabinet

Dani Sánchez Ugart

MadridEl consell de ministres de Pedro Sánchez s’ha reunit aquest divendres per primer cop sense la presència del president del govern espanyol, de viatge oficial a Brussel·les. La portaveu de l’executiu, Isabel Celaá, explica aquest divendres a la tarda els acords i nomenaments del consell.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El consell de ministres ha aprovat el nomenament de María José Segarra com a fiscal general de la policia, i també els directors generals de la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, trànsit –que recau de nou en Pere Navarro–, protecció civil, el CIS, l’Institut de la Dona i l’alt comissionat de la lluita contra la pobresa, entre d'altres. Celaá ha destacat, respecte aquest últim punt, la creació de beques amb menjadors d’estiu que oferiran tots els àpats, i també beques per a sortides, fora del període escolar, per pal·liar “els efectes dramàtics” de la pobresa entre els nens, que “tornen a l’escola amb fins a quatre quilos menys”.

Cargando
No hay anuncios

La ministra ha eludit confirmar que Andrés Gil serà el candidat proposat pel PSOE i Podem a la presidència de RTVE, com sí que ha dit Pablo Iglesias aquest matí. Celaá ha assegurat que li correspon al Congrés decidir-ho, i s’ha limitat a afirmar que esperen la capacitat “d’acord” per part de les forces parlamentàries per trobar un consens. La votació de la nova cúpula de la radiotelevisió pública espanyola es farà dilluns i dimecres de la setmana que ve.

En el consell de ministres també s’han aprovat diversos reials decrets, com la derogació del teatre reial i la Zarzuela, la modificació del reglament de gestió financera de la Seguretat Social per adaptar-lo a normes europees, o el reial decret per al qual es declara àrea marina protegida el corredor de migració de cetacis del Mediterrani. També s’ha aprovat un pla d’immigració per a la integració dels migrants dotat amb més de 30 milions d’euros.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a l’acostament de presos d’ETA, Celaá ha confirmat que es farà de manera individualitzada, i que no hi haurà canvis de grau ni excarceracions, sinó simplement canvis de centre penitenciari.