Política04/04/2015

El director de cinema Albert Solé tancarà la llista de Collboni a Barcelona

És el fill de l'exdiputat i ministre del PSC i pare de la Constitució Jordi Solé Tura

Ara

BarcelonaEl director de cinema Albert Solé Bruset, fill de l'exministre socialista Jordi Solé Tura, tancarà la llista del PSC que encapçala Jaume Collboni a Barcelona en les municipals del 24 de maig, que l'ha ajudat a elaborar noves propostes, com bonificar fins al 95% l'IBI i l'IAE per a empreses culturals que reinverteixin a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb l'agència Efe, el candidat socialista a l'alcaldia ha explicat que es tracta d'un lloc honorífic, però destaca la importància d'incorporar professionals independents a la llista perquè, des de la seva experiència, puguin ajudar a definir polítiques, en aquest cas culturals, per millorar la ciutat.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, Solé, que no és militant del PSC, admet que sempre s'ha interessat per la política i l'ha seguit de molt a prop: "Com diu Sergi Pàmies, els fills dels polítics som com Obèlix, de petits vam caure a la marmita i, ens hi dediquem o no, la portem molt endins".

Ha assegurat que la seva sintonia amb Collboni, la idea que aquest té de la ciutat i la defensa del federalisme per part dels socialistes ha estat el que finalment l'ha empès a fer un pas endavant.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, Solé reclama més implicació de professionals del món de la cultura en el dia a dia de la política, ja que assegura que aquest "compromís dels intel·lectuals" contribuiria a millorar les polítiques que afecten el sector.

"Això d'amagar el cap sota l'ala ja canta, la nostra missió com a persones amb una certa projecció pública i certa capacitat de crear debat social és mullar-nos", assevera.

Cargando
No hay anuncios

Albert Solé Bruset, que acaba de fer 53 anys, va néixer a Bucarest i comparteix les nacionalitats espanyola, francesa i romanesa, és llicenciat en ciències de la informació i va guanyar un Goya el 2009 per 'Bucarest, la memòria perduda', una pel·lícula documental en la qual homenatja la figura del seu pare.