DRET A DECIDIR
Política 16/01/2014

Moody's alerta que la independència de Catalunya tindria "un gran impacte negatiu" en l'economia espanyola

L'agència de ràting diu que Catalunya "també podria patir" si perd "els vincles comercials i financers" que té com a part de la UE i de l'eurozona

Acn
1 min
Moody's

LondresL'agència de ràting Moody's avisa en un informe publicat aquest dimecres que la independència de Catalunya tindria un "gran impacte negatiu" en l'economia espanyola, ja que Catalunya representa "el 19% de la producció total a Espanya, el percentatge més elevat" de les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La possibilitat que Catalunya se separi d'Espanya podria desencoratjar la inversió estrangera i els negocis", assegura el text, que firma Zach Witton. Moody's assegura que Catalunya "també podria patir" si perd "els vincles comercials i financers de què gaudeix com a part de la Unió Europea i de l'eurozona" i perquè hauria d'assumir "part del deute espanyol".

En l'informe, Moody's destaca que els partits catalans han demanat a Madrid la celebració d'un referèndum, però que el govern espanyol el considera "inconstitucional". "La pressió al govern d'Espanya per permetre un referèndum a Catalunya podria créixer si els polítics independentistes guanyen més representació a les eleccions europees del maig. La pressió també pot augmentar si la població d'Escòcia vota al setembre a favor de marxar del Regne Unit", afegeix l'anàlisi.

Moody's assegura que la recuperació econòmica a l'estat espanyol és "dèbil". L'agència de ràting pronostica un creixement "modest" del 0,6% per a aquest 2014 i espera que l'economia espanyola creixi un 1% el 2015. Segons Moody's, "les exportacions impulsaran la recuperació".

L'informe avisa que "també hi ha la possibilitat que alguns bancs espanyols puguin necessitar capital addicional fins i tot amb la fi del rescat" de la Unió Europea.

stats