Política08/07/2015

Duran afirma que CDC perd influència internacional sense Unió

Ara

BarcelonaUnió estava de gira ahir a Estrasburg. El president del comitè de govern del partit, Josep Antoni Duran i Lleida; el secretari general, Ramon Espadaler, i l’eurodiputat Francesc Gambús es van reunir amb diversos dirigents comunitaris del Partit Popular Europeu per “dialogar” sobre els últims esdeveniments polítics a Catalunya. Per explicar-los, entre altres coses, el trencament amb CDC, el curs del procés sobiranista i, de passada, presentar en societat Ramon Espadaler -l’aposta de Duran com a cap de llista per a les eleccions del 27-S-. En declaracions als mitjans no van faltar els dards a CDC. Duran va assegurar que després del divorci els convergents perden influència internacional. “No només hi ha sortit perdent [CDC] en el pla internacional, sinó en molts altres. En qualsevol cas la nostra agenda està com sempre a disposició del país”, va apuntar, i va afegir que l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol “va ser el primer president de l’Assemblea de les Regions gràcies al paper d’Unió en la democràcia cristiana europea”.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del comitè de govern d’UDC es va reunir amb el vicepresident de la Comissió Europea per a Creixement i Ocupació, el finlandès Jyrki Katainen; amb el president del Parlament Europeu, el socialdemòcrata alemany Martin Schulz, i amb altres líders de la democràcia cristiana. En relació amb el trencament de la federació, Duran va assegurar que la seva família europea “dóna suport” a Unió perquè es presenti en solitari el 27-S.

Cargando
No hay anuncios

La llista civil, “estrambòtica”

Duran també va carregar contra la llista civil sense polítics que ha proposat Òmnium per als comicis del setembre. “Al Parlament no hi haurà polítics i al Govern sí... No ho acabo d’entendre”, va dir, i va assegurar que a Europa ho consideren “estrambòtic”.