Política 08/07/2015

Duran afirma que CDC perd influència internacional sense Unió

Ara
2 min
Francesc Gambús, Josep A. Duran, Martin Schulz i Ramon Espadaler reunits ahir a Estrasburg.

BarcelonaUnió estava de gira ahir a Estrasburg. El president del comitè de govern del partit, Josep Antoni Duran i Lleida; el secretari general, Ramon Espadaler, i l’eurodiputat Francesc Gambús es van reunir amb diversos dirigents comunitaris del Partit Popular Europeu per “dialogar” sobre els últims esdeveniments polítics a Catalunya. Per explicar-los, entre altres coses, el trencament amb CDC, el curs del procés sobiranista i, de passada, presentar en societat Ramon Espadaler -l’aposta de Duran com a cap de llista per a les eleccions del 27-S-. En declaracions als mitjans no van faltar els dards a CDC. Duran va assegurar que després del divorci els convergents perden influència internacional. “No només hi ha sortit perdent [CDC] en el pla internacional, sinó en molts altres. En qualsevol cas la nostra agenda està com sempre a disposició del país”, va apuntar, i va afegir que l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol “va ser el primer president de l’Assemblea de les Regions gràcies al paper d’Unió en la democràcia cristiana europea”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del comitè de govern d’UDC es va reunir amb el vicepresident de la Comissió Europea per a Creixement i Ocupació, el finlandès Jyrki Katainen; amb el president del Parlament Europeu, el socialdemòcrata alemany Martin Schulz, i amb altres líders de la democràcia cristiana. En relació amb el trencament de la federació, Duran va assegurar que la seva família europea “dóna suport” a Unió perquè es presenti en solitari el 27-S.

La llista civil, “estrambòtica”

Duran també va carregar contra la llista civil sense polítics que ha proposat Òmnium per als comicis del setembre. “Al Parlament no hi haurà polítics i al Govern sí... No ho acabo d’entendre”, va dir, i va assegurar que a Europa ho consideren “estrambòtic”.

stats