Política02/02/2015

L'"error" de la foto de Duran a l'hotel Palace

El cap de files de CiU a Madrid atribueix a un error del seu gabinet de premsa la fotografia en la qual apareixia esmorzant a l'hotel de luxe de Madrid, on afirma que continuarà anant com han fet "tots els diputats de CiU tota la vida"

Ara

Barcelona"Va ser un error". Així s'ha referit el líder d'Unió i cap de files de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, a la fotografia que va publicar el diari 'El País' per il·lustrar un reportatge que va publicar el juliol del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran, en una entrevista a RAC1, ha assegurat que l'"error" el va cometre el seu equip de premsa de l'època a Madrid, si bé l'ha "assumit" com a propi. Ara bé, també ha assegurat que hi seguirà anant, perquè ell no és cap excepció: "Vaig al Palace i continuaré al Palace, hi han estat tots els diputats i portaveus de CiU tota la vida".

Cargando
No hay anuncios

Segons ha relatat, ell no volia que li fessin aquella fotografia a l'habitació, però el seu equip de premsa va considerar que no es podia fer en una altra estança de l'hotel per no molestar els altres clients. "Ara no me la tornaria a fer", ha afirmat.

Lloc de trobades polítiques habituals

Cargando
No hay anuncios

Duran, però, ha deplorat la "demagògia" que s'ha fet, diu, amb la fotografia al Palace. "Ja sé que estar al Palace no és estar a la fonda Carme", però ha justificat que ell té "una necessitat a nivell de representació". "A la meva habitació, amb ERC ens hi hem reunit per pactar l'Estatut, ens hi hem reunit amb Montilla, a la meva habitació va estar a punt de tancar-se el pacte antiterrorista, amb Josu Jon Imaz sopant-hi, i això no es podia fer a la fonda Carme", ha justificat. I encara ha continuat: "Els d'ERC anaven al Ritz durant la segona República".

Més enllà d'això, però, ha assegurat que li surt més econòmic allotjar-se al Palace que llogar un apartament a Madrid. Perquè, segons ell, els diputats reben un tracte especial al Palace: "No paguem el que paga al Palace un senyor normal i corrent". No ha volgut revelar què paga per nit –"menys de la meitat", s'ha limitat a respondre– per no comprometre l'hotel, ha assegurat.