Política 02/02/2015

L'"error" de la foto de Duran a l'hotel Palace

El cap de files de CiU a Madrid atribueix a un error del seu gabinet de premsa la fotografia en la qual apareixia esmorzant a l'hotel de luxe de Madrid, on afirma que continuarà anant com han fet "tots els diputats de CiU tota la vida"

Ara
2 min
La coneguda imatge de Duran esmorzant al Palace / ARA

Barcelona"Va ser un error". Així s'ha referit el líder d'Unió i cap de files de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, a la fotografia que va publicar el diari 'El País' per il·lustrar un reportatge que va publicar el juliol del 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran, en una entrevista a RAC1, ha assegurat que l'"error" el va cometre el seu equip de premsa de l'època a Madrid, si bé l'ha "assumit" com a propi. Ara bé, també ha assegurat que hi seguirà anant, perquè ell no és cap excepció: "Vaig al Palace i continuaré al Palace, hi han estat tots els diputats i portaveus de CiU tota la vida".

Segons ha relatat, ell no volia que li fessin aquella fotografia a l'habitació, però el seu equip de premsa va considerar que no es podia fer en una altra estança de l'hotel per no molestar els altres clients. "Ara no me la tornaria a fer", ha afirmat.

Lloc de trobades polítiques habituals

Duran, però, ha deplorat la "demagògia" que s'ha fet, diu, amb la fotografia al Palace. "Ja sé que estar al Palace no és estar a la fonda Carme", però ha justificat que ell té "una necessitat a nivell de representació". "A la meva habitació, amb ERC ens hi hem reunit per pactar l'Estatut, ens hi hem reunit amb Montilla, a la meva habitació va estar a punt de tancar-se el pacte antiterrorista, amb Josu Jon Imaz sopant-hi, i això no es podia fer a la fonda Carme", ha justificat. I encara ha continuat: "Els d'ERC anaven al Ritz durant la segona República".

Més enllà d'això, però, ha assegurat que li surt més econòmic allotjar-se al Palace que llogar un apartament a Madrid. Perquè, segons ell, els diputats reben un tracte especial al Palace: "No paguem el que paga al Palace un senyor normal i corrent". No ha volgut revelar què paga per nit –"menys de la meitat", s'ha limitat a respondre– per no comprometre l'hotel, ha assegurat.

stats