Política27/07/2011

Esquerra Illes compara el president Bauzá amb Franco perquè vol fer un "genocidi cultural"

L'OCB, també contrària a l'avantprojecte, anuncia que els propers dies presentarà al·legacions a la modificació de la llei de funció pública

Acn

PalmaEsquerra Republicana de les Illes ha assenyalat en un comunicat que el nou executiu balear persegueix "el genocidi cultural" i afavorir "la supremacia del castellà" a l'administració pública eliminant el requisit de conèixer el català per part dels funcionaris. Segons el partit, el president del govern balear, José Ramón Bauzá, "no vol fer res diferent" del que ja va impulsar "Francisco Franco o Felip V". Per part seva, l'Obra Cultural Balear (OCB) considera l'avantprojecte "nociu, discriminatori, regressiu i contrari a la constitució de l'Estatut". A més, anuncia que presentarà al·legacions contra el text els propers dies.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del partit, Joan Lladó, considera que aquesta mesura obrirà "la porta de l'administració a un allau de gent desarrelada" de les Illes, i tendrà com a resultat "la conculcació sistemàtica dels drets lingüístics" dels administrats. Lladó compara Bauzá amb Franco o Felip V, i diu, en aquest sentit, que el cap de l'executiu illenc vol "desfer les passes fetes" pels expresident balears, Gabriel Cañellas, Jaume Matas i Francesc Antich, i retornar a "polítiques predemocràtiques".

Cargando
No hay anuncios

L'OCB rebutja també l'avantprojecte de llei que "elimina" el català de la funció pública

L'entitat Obra Cultural Balear (OCB) també s'ha manifestat sobre la modificació que ha engegat el govern balear sobre la llei de funció pública. Considera que l'avantprojecte és "nociu, discriminatori, regressiu, i contrari a la Constitució, l'Estatut, la Llei de Normalització, la convivència i l'austeritat econòmica". L'OCB alerta que si l'avantprojecte es converteix en llei, esdevindrà "l'atac més greu" contra la llengua catalana i les persones que la parlen des de la democràcia i l'aprovació de l'Estatut d'Autonomia. L'entitat també diu que els "únics problemes" que s'han produït aquests anys és que els ciutadans han estat "discriminats" per usar el català, i aprofita per recordar que el requisit de saber català per part dels funcionaris fou introduït pel PP.

Cargando
No hay anuncios

L'OCB considera que la proposta de modificació significa "una regressió sense precedents en democràcia", i es "contrària" a l'esperit i la lletra de la Llei de Normalització Lingüística, així com també, al parer de l'entitat, romp el consens en matèria política i lingüística a les Illes. L'OCB també critica que es presenti aquesta proposta en ple estiu, el que vol dir, al seu entendre, que es fa amb "nocturnitat i traïdoria". Entenen també que si s'aprova "la subordinació del català" a la funció pública, existiran ciutadans "de primera i de segona".