Política29/05/2014

'El País que Volem' neix perquè ciutadans i entitats dibuixin la Catalunya independent

Els resultats de l'eina web, així com les propostes recollides per fer front comú als reptes, es faran públics el 23 d'abril de 2015

Ara

BarcelonaCom hauria de ser una futura Catalunya independent? Aquesta és la reflexió que porten mesos meditant diferents entitats i iniciatives ciutadanes. De la seva unió neix 'El País que Volem' (EPqV), una entitat de participació ciutadana que, a través d'un procés participatiu i plural, té per objectiu que els catalans plantegin propostes sobre les estructures socials, polítiques, econòmiques, culturals i ambientals per a la Catalunya independent.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ha estat presentat en roda de premsa aquest dijous per la catedràtica i vicepresidenta d'EPqV, Alícia Casals; el coordinador del projecte, Martí Olivella; el membre del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Manyà; i el president de l'ENS de l'Associacionisme Cultural Català (ENS), Antoni Carner. Manyà ha explicat que molta gent els pregunta: "la independència, per a què? Quin país volem? Nosaltres no tenim la resposta màgica, però sí que podem demanar l'opinió". Amb això, ha explicat que "creiem que la prioritat ara és arribar a aquelles persones que no veuen la necessitat d'assolir un estat propi".

Cargando
No hay anuncios

'El País que Volem' compta amb el suport de dos òrgans que faciliten el seu funcionament: el Consell Ciutadà i el Consell d'Entitats, que compten amb un ampli i representatiu ventall de persones i entitats col·laboradores. El Consell Ciutadà, per la seva banda, està format per 71 persones de diversos àmbits i ideologies, com Carles Boix, professor de la Universitat de Princeton; Antoni Castells, economista; Xavier Solano, assessor al Parlament Britànic; Salvador Cardús, sociòleg; Ferran Requejo, politòleg o el periodista Toni Soler, entre d'altres. Per la seva banda, el Consell d'Entitats està format per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'ENS de l'Associacionisme Cultural Català, la Fundació Carta de la Pau o la Plataforma per la Llengua, entre d'altres.

Per tal de donar veu a la ciutadania i recollir totes les propostes, 'El País que Volem' comptarà amb tres eixos de treball: a www.elpaisquevolem.cat, on els usuaris poden plantejar propostes; actes presencials organitzats per les entitats que col·laboren en el projecte; i espais de diàleg als mitjans de comunicació.

Cargando
No hay anuncios

El projecte es desenvoluparà en tres fases. La primera, de l'abril al desembre de 2014, on cada persona o col·lectiu podrà plantejar els reptes clau del país i les propostes per fer-li front. A la segona fase, que anirà del gener al febrer de 2015, el Consell Ciutadà i el Consell d'Entitats recolliran les aportacions. I finalment, el 23 d'abril de 2015, es faran públics els resultats del procés i les diverses propostes recollides per fer front comú als reptes clau de Catalunya.