Política 29/05/2014

'El País que Volem' neix perquè ciutadans i entitats dibuixin la Catalunya independent

Els resultats de l'eina web, així com les propostes recollides per fer front comú als reptes, es faran públics el 23 d'abril de 2015

Ara
2 min

BarcelonaCom hauria de ser una futura Catalunya independent? Aquesta és la reflexió que porten mesos meditant diferents entitats i iniciatives ciutadanes. De la seva unió neix 'El País que Volem' (EPqV), una entitat de participació ciutadana que, a través d'un procés participatiu i plural, té per objectiu que els catalans plantegin propostes sobre les estructures socials, polítiques, econòmiques, culturals i ambientals per a la Catalunya independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ha estat presentat en roda de premsa aquest dijous per la catedràtica i vicepresidenta d'EPqV, Alícia Casals; el coordinador del projecte, Martí Olivella; el membre del Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Manyà; i el president de l'ENS de l'Associacionisme Cultural Català (ENS), Antoni Carner. Manyà ha explicat que molta gent els pregunta: "la independència, per a què? Quin país volem? Nosaltres no tenim la resposta màgica, però sí que podem demanar l'opinió". Amb això, ha explicat que "creiem que la prioritat ara és arribar a aquelles persones que no veuen la necessitat d'assolir un estat propi".

'El País que Volem' compta amb el suport de dos òrgans que faciliten el seu funcionament: el Consell Ciutadà i el Consell d'Entitats, que compten amb un ampli i representatiu ventall de persones i entitats col·laboradores. El Consell Ciutadà, per la seva banda, està format per 71 persones de diversos àmbits i ideologies, com Carles Boix, professor de la Universitat de Princeton; Antoni Castells, economista; Xavier Solano, assessor al Parlament Britànic; Salvador Cardús, sociòleg; Ferran Requejo, politòleg o el periodista Toni Soler, entre d'altres. Per la seva banda, el Consell d'Entitats està format per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'ENS de l'Associacionisme Cultural Català, la Fundació Carta de la Pau o la Plataforma per la Llengua, entre d'altres.

Per tal de donar veu a la ciutadania i recollir totes les propostes, 'El País que Volem' comptarà amb tres eixos de treball: a www.elpaisquevolem.cat, on els usuaris poden plantejar propostes; actes presencials organitzats per les entitats que col·laboren en el projecte; i espais de diàleg als mitjans de comunicació.

El projecte es desenvoluparà en tres fases. La primera, de l'abril al desembre de 2014, on cada persona o col·lectiu podrà plantejar els reptes clau del país i les propostes per fer-li front. A la segona fase, que anirà del gener al febrer de 2015, el Consell Ciutadà i el Consell d'Entitats recolliran les aportacions. I finalment, el 23 d'abril de 2015, es faran públics els resultats del procés i les diverses propostes recollides per fer front comú als reptes clau de Catalunya.

stats