20/05/2023

Ningú pot donar encara res per fet a Barcelona

BarcelonaEls que hem viscut tota la vida a Barcelona sabem que aquesta és una ciutat on no es poden donar massa coses per descomptades. Res ni ningú et pot garantir que esquivaràs l’embús de les rondes, trobaràs lloc a la terrassa del Delicias o tindràs la sort que la capibara estarà de bon humor el dia que vagis al CosmoCaixa. Tampoc que anar per davant als sondejos a una setmana del 28-M et permetrà assegurar l’alcaldia.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les enquestes d’aquests dies, també la que avui publiquem a l’ARA, dibuixen una cursa a tres molt disputada que fa que en alguns llocs aparegui primera Ada Colau i en d’altres Jaume Collboni o Xavier Trias. Tot està en un puny, i diumenge que ve els somriures i les llàgrimes es poden decidir per mil·límetres.

Cargando
No hay anuncios

Colau parteix amb l’avantatge que li dona el fet que, mentre l’anticolauisme està dividit, els partidaris de l’alcaldessa només poden optar pels comuns. I tot i que han pogut despenjar de la cursa Ernest Maragall, a Xavier Trias i Jaume Collboni els penalitza que cap dels dos ha aconseguit reduir la cita a les urnes a un duel entre ell i l’alcaldessa. Tanmateix, els alcaldables de Junts i PSC tenen Colau a tocar, i com dèiem amb l’anterior onada de l’enquesta de l’ARA, aquest cop quedar primer pot ser definitiu. Amb un ple fragmentat –amb CUP i Vox també dins del consistori–, no sembla que amb pactes de només dos partits n’hi pugui haver prou per arribar als 21 regidors, i els acords a tres obliguen a contorsions improbables. Si és així, "the winner takes it all", que cantava ABBA.