20/05/2023

Ningú pot donar encara res per fet a Barcelona

1 min
Las Delicias

BarcelonaEls que hem viscut tota la vida a Barcelona sabem que aquesta és una ciutat on no es poden donar massa coses per descomptades. Res ni ningú et pot garantir que esquivaràs l’embús de les rondes, trobaràs lloc a la terrassa del Delicias o tindràs la sort que la capibara estarà de bon humor el dia que vagis al CosmoCaixa. Tampoc que anar per davant als sondejos a una setmana del 28-M et permetrà assegurar l’alcaldia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les enquestes d’aquests dies, també la que avui publiquem a l’ARA, dibuixen una cursa a tres molt disputada que fa que en alguns llocs aparegui primera Ada Colau i en d’altres Jaume Collboni o Xavier Trias. Tot està en un puny, i diumenge que ve els somriures i les llàgrimes es poden decidir per mil·límetres.

Colau parteix amb l’avantatge que li dona el fet que, mentre l’anticolauisme està dividit, els partidaris de l’alcaldessa només poden optar pels comuns. I tot i que han pogut despenjar de la cursa Ernest Maragall, a Xavier Trias i Jaume Collboni els penalitza que cap dels dos ha aconseguit reduir la cita a les urnes a un duel entre ell i l’alcaldessa. Tanmateix, els alcaldables de Junts i PSC tenen Colau a tocar, i com dèiem amb l’anterior onada de l’enquesta de l’ARA, aquest cop quedar primer pot ser definitiu. Amb un ple fragmentat –amb CUP i Vox també dins del consistori–, no sembla que amb pactes de només dos partits n’hi pugui haver prou per arribar als 21 regidors, i els acords a tres obliguen a contorsions improbables. Si és així, "the winner takes it all", que cantava ABBA.

stats