POLÈMIC EDIL
Política 23/06/2014

Cessat com a representant a l'Àrea Metropolitana el regidor del PP de Molins de Rei que va cridar a morir per Espanya

La CUP, Iniciativa per Molins de Rei i ERC van reclamar-ne el cessament quan va esclatar la polèmica

Ara
1 min

BarcelonaEl regidor del PP a Molins de Rei (Baix Llobregat), Emilio Ramos, ha cessat com a representant de la ciutat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona després que transcendís a la premsa algunes polèmiques activitats a les xarxes de signe ultra. En concret, l'ARA.cat va informar que l'edil popular havia compartit a Facebook una imatge en què cridava els legionaris a "morir per Espanya" en "contra del separatisme" o que hi havia publicat un estat en què preguntava si "algú sap quan s'aixeca la veda per caçar els traïdors d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arran del rebombori causat, els grups d'esquerres de l'oposició (la CUP, Iniciativa per Molins de Rei i ERC) van presentar dos dies després una moció en què rebutjaven les expressions de Ramos, que feien "apologia del feixisme, el racisme o l'espanyolisme més ranci", i reclamaven que se'l cessés com a representant de la ciutat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Hores més tard, però, l'alcalde de la ciutat, Joan Ramon Casals (CiU), publicava un decret d'alcaldia en què retirava la delegació feta al regidor del PP.

Els tres partits impulsors de la moció s'atribueixen en un comunicat, junt amb la pressió dels veïns i els mitjans, un cessament que celebren, tot i que avancen que mantindran la moció per al ple del dia 26 quant a la reprovació de l'edil popular.

El digital 'Viu Molins de Rei', però, informa que Ramos assegura que va ser ell qui va presentar la dimissió.

stats