Política06/03/2016

La meitat dels votants de Podem lamenten el 'no' a la investidura de Pedro Sánchez, segons una enquesta a 'El País'

El sondeig de Metroscopia també assenyala que gairebé la meitat dels espanyols considera una mala notícia el fracàs de la investidura

Ara

BarcelonaUn 50% dels electors espanyols que van donar suport a Podem a les eleccions del 20-D desaproven el vot negatiu de la formació de Pablo Iglesias a la investidura de Pedro Sánchez, mentre que un 33% ho considera encertat, segons una enquesta de Metroscopia que publica aquest diumenge 'El País'.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, segons aquest sondeig, el 48% dels espanyols considera una "mala notícia" el procés d'investidura fallit, enfront d'un 36% que l'aprova.

Cargando
No hay anuncios

L'enquesta, feta la tarda del 4 de març a partir de 730 entrevistes, revela, com és de preveure, que els votants que més lamenten el fracàs de la investidura són els del PSOE i els de Ciutadans, amb un 90% i un 54% respectivament, mentre que un 72% dels votants del PP ho veuen bé i un 15%, malament.

A més, sempre segons el sondeig, la majoria d'espanyols tenen la percepció que tant el PP com Podem són les forces polítiques que han posat més dificultats per a la formació d'un nou govern, amb un 38% en el cas de la formació morada i un 35% en la dels populars.

Cargando
No hay anuncios

En canvi, els votants reconeixen Ciutadans, amb un 38%, i el PSOE, amb un 26%, com les formacions que han facilitat més la formació d'un nou govern.

Finalment, un 80% dels enquestats considera que s'ha acabat el temps per a Mariano Rajoy, i creuen que ha arribat l'hora que el PP li busqui un substitut. De fet, gairebé la meitat dels votants populars, el 47%, dóna per acabada l'era Rajoy al capdavant del PP, mentre que un 51% continua donant-li suport.