Política01/01/2014

El PP recupera vot i el PSOE cau al seu mínim històric, segons una enquesta d''El Mundo'

Els populars, que recuperen 2,7 punts, se situen nou per damunt dels socialistes

Ara

BarcelonaNi la crisi econòmica ni els escàndols de corrupció poden retallar la distància que separa el PP del PSOE. Ben al contrari: els populars recuperen terreny i avantatgen els socialistes en nou punts. Així es desprèn d'una enquesta que aquest dijous publica 'El Mundo', i que dóna al PP aire després d'un any marcat per un descens continuat de la intenció de vot.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i que si demà hi haguessin eleccions el PP obtindria uns resultats molt pitjors que els d'ara fa dos anys (passaria del 44,6% al 33,3%), el partit de Rajoy ha aconseguit pujar un 2,7% des de la darrera enquesta, una dada gens menyspreable tenint en compte el context de corrupció, crisi econòmica i impuls conservador, amb lleis polèmiques com les de l'avortament o la seguretat.

Cargando
No hay anuncios

L'altra cara de la moneda és un PSOE que no només no aconsegueix capitalitzar el descontentament sinó que continua perdent gas. Del 28,8% que va obtenir ara fa dos anys, ara n'obtindria un 24,4%, el percentatge de vots més baix de la història.

Pel que fa a la resta de partits, l'enquesta confirma el creixement de formacions fins ara més petites. IU i UpyD doblen el seu suport electoral. Izquierda Unida passa del 6,9 al 14,7% dels vots, mentre que la formació espanyolista ho fa del 4,7 al 9,8%.

Cargando
No hay anuncios

També ERC millora les seves expectatives de vot en comparació a les últimes eleccions. Segons l'enquesta, els republicans passarien de l'1'1% al 2,6%. En canvi CiU patiria un retrocés, del 4,2% al 3,6%.