En directe
25/05/2022

Dolors Feliu (ANC): "La nova llei pactada al Parlament és un perill per al català a l'escola"

Feliu defensa el sistema d'elecció de la direcció de l'ANC

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, no ha considerat "urgent" el canvi del sistema d'elecció de la direcció de l'entitat després que el nou secretariat l'escollís com a màxima responsable de l'Assemblea tot i que el vicepresident Jordi Pesarrodona va obtenir més vots de les bases. "Seria un canvi de sistema i s’hauria de repensar molt bé", ha exposat abans de destacar que amb el procediment actual "tothom es pot presentar a la presidència". També ha tret ferro a la pugna per la vicepresidència entre Jordi Pesarrodona i Uriel Bertan. "Volíem que les dues sensibilitats hi fossin presents", ha dit per justificar que s'acordés partir en dos anys la vicepresidència. "Està bé arribar a consensos", ha conclòs.

Feliu: "No era compatible presidir l'ANC i formar part del Consell per la República"

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha dit que se sent "més còmode" no militant a cap partit després del seu pas per CDC i el PDECat ni formant part del Consell per la República, òrgan que va deixar abans de les eleccions a l'Assemblea. "No era compatible tenir aquesta doble representació perquè són dues entitats diferents", ha remarcat, tot i que ha declinat instar el nou vicepresident de l'ANC, Jordi Pesarrodona, a deixar també el Consell.

Feliu aposta per referendar l'1-O amb les properes eleccions catalanes

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha dit que "la taula de diàleg no és una negociació real" i ha lamentat que "tampoc hi hagi cap projecte alternatiu". Sobre un nou referèndum, Feliu ha assenyalat que l'1-O "ens dona la força per continuar-ho intentant perquè ja han passat cinc anys i cal referendar aquella voluntat". "Hi hauria d'haver aquest moment, si fos un referèndum seria magnífic, però si no és pactat, potser ens servirien les eleccions", ha matisat després.

Feliu, sobre la data del 2025 per culminar la independència: "No marcar fites també genera frustració"

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha dit que "si no provem de fer la independència, la independència és una utopia que no es farà mai possible" després que hagi apostat per culminar el Procés amb les eleccions catalanes previstes el 2025. "No marcar fites també genera frustració", ha remarcat després que l'entitat ja hagi aprovat en els seus darrers fulls de ruta diferents dates per assolir la plena sobirania. 

Feliu: "El 52% independentista no és real perquè els partits no estan fent la seva feina"

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha dit que "el 52% independentista no és real perquè els partits no estan fent la seva feina i no hi ha cap projecte" i ha lamentat que "no es respecti la voluntat" dels electors, que "se senten decebuts". Sobre la llista cívica aprovada al full de ruta de l'entitat, Feliu ha afirmat que "pot ser una bona opció" si els partits independentistes es mantenen en "la inacció".

Feliu es mostra en contra de l'acord pel català a l'escola

La presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, ha criticat la proposició de llei pel català a l'escola acordada ahir dimarts i ha denunciat que "ara el contingut es podrà fer el 50% en castellà". "És un pas enrere", ha etzibat abans de lamentar "els passos de gegant" en contra de la immersió. "Estem en contra d'aquesta regulació", ha afegit. "L'acord s'hauria d'haver gestat entre partits i entitats independentistes", ha subratllat en referència al suport del PSC a la llei.