Política 20/09/2013

Esquerra Unida alerta que el PP és "poc creïble" amb les seves mesures contra la corrupció

El diputat de la formació, Alberto Garzón, ha advertit a l'executiu que si el paquet de mesures contra la corrupció es queda sols en el paper i no té una aplicació pràctica, suposarà un "insult a la ciutadans"

Efe
2 min

MadridEl diputat d'Esquerra Unida, Alberto Garzón, espera que el pla de mesures contra la corrupció que estudia avui el consell de ministres no es quedi "en mera retòrica" perquè, ha recordat, el govern del PP és "poc creïble" en la lluita contra la corrupció i en el camí cap a la regeneració democràtica. "No cal oblidar que aquest és el PP de Bárcenas, de Rajoy, el president del govern que no vol anar al Congrés per parlar de corrupció llevat que ho forcin les circumstàncies", ha destacat.

 En declaracions al Congrés, Garzón ha advertit a l'executiu que si el paquet de mesures contra la corrupció es queda sols en el paper i no té una aplicació pràctica, suposarà un "insult als ciutadans".



Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Esquerra Unida emmarca en quest àmbit la seva moció a conseqüència de la interpel·lació que es debatrà dimarts que ve al Congrés i que reclama el "rebuig" de la cambra al comportament de Rajoy en la seva compareixença al Senat de l'1 d'agost per parlar de corrupció política.

 Així, proposa també la reforma del reglament del Congrés per millorar el control parlamentari del govern i la creació d'una comissió d'investigació sobre el finançament irregular dels partits polítics.



En el text de la iniciativa, fruit de la interpel·lació al ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, de dimecres passat, Esquerra Unida proposa també un catàleg de mesures contra la corrupció, com ara la reforma de la llei de finançament de partits i un enduriment de les incompatibilitats dels càrrecs públics.



També demana la reforma del Tribunal de Comptes, noves mesures de control dels processos de contractació de les administracions, millora de la prevenció del frau fiscal i l'evasió de capitals, una reglamentació dels grups de pressió i una nova regulació de les campanyes electorals, entre altres qüestions.



El consell de ministres estudia avui l'informe amb les mesures que el govern pretén posar en marxa per fer front a la corrupció i que espera consensuar amb els grups parlamentaris.



L'informe per a la regeneració democràtica, redactat per la comissió d'experts creada a aquest efecte, inclou unes quaranta iniciatives contra la corrupció que comporten la modificació de deu lleis i respon a l'anunci fet pel cap del Govern, Mariano Rajoy, en l'últim debat sobre l'estat de la nació.

stats