Política07/02/2014

ETA anuncia que està a punt per fer "aportacions significatives" al procés de pau

La banda afirma, en un nou comunicat, que està disposada a dialogar sobre qüestions que l'afecten "directament"

Efe

Sant SebastiàETA ha anunciat que està preparada per fer "aportacions significatives" per tal d'"alimentar" el procés de la fi de la violència al País Basc. En un comunicat que aquest dissabte publicarà el diari 'Gara', ETA es mostra disposada a dialogar sobre qüestions que "afecten directament" l'organització i anuncia que es posarà en contacte amb l'anomenada Comissió per Impulsar el Procés de Pau, sorgida del Fòrum Social promogut per les organitzacions Lokarri i Bake Bidea.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta comissió va ser presentada el passat 23 desembre i està composta per vuit persones, entre les quals hi ha juristes com la jutge del TSJPB Garbiñe Biurrun i el magistrat honorari del Tribunal d'Apel·lació de Pau Henri Duhalt, a més de periodistes com Jordi Armadans i Anne Marie Bordes, entre d'altres. La seva tasca consisteix a "gestionar el contingut de les recomanacions" del Fòrum Social per tal d'impulsar el procés de pau. Entre aquestes es troba el desarmament d'ETA i el desmantellament de les seves estructures militars.

Cargando
No hay anuncios

En el comunicat, la banda terrorista afirma estar disposada a participar en les converses i negociacions que puguin obrir-se per oferir el seu "punt de vista" i per "introduir en l'agenda de diàleg les qüestions que afecten directament l'organització". La banda presenta una anàlisi dels esdeveniments ocorreguts els últims mesos i destaca que han sorgit oportunitats d'avanç com la posició expressada pel col·lectiu de presos d'ETA (EPPK), la creació de la Comissió per Impulsar el Procés de Pau i la manifestació del passat 11 de gener a Bilbao.

Sobre aquesta marxa, convocada en principi per donar suport als presos d'ETA i que, després de ser prohibida, va modificar el seu lema, l'organització terrorista diu que espera que marqui "un punt d'inflexió"; assegura, de fet, que ja està tenint conseqüències.