Política30/11/2017

Eurodiputats denuncien les "dificultats" que l'Estat els posa per visitar els consellers empresonats

Qualifiquen la resposta de les autoritats espanyoles d'"extremament greu"

Acn

Brussel·lesDiversos eurodiputats estrangers han denunciat les "dificultats" que s'estan trobant per aconseguir autorització per visitar els consellers i líders de les entitats sobiranistes tancats a les presons d'Estremera, Alcalá Meco i Soto del Real. "No hem trobat cap mena de cooperació del govern de Madrid", lamenta en declaracions a l'ACN l'eurodiputada italiana Eleonora Forenza, que forma part d'una delegació de 16 eurodiputats que volen visitar els consellers i els líders de l'ANC i d'Òmnium a la presó.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Per ara no hem tingut cap resposta motivada, amb explicacions", assegura la francesa Marie-Pierre Vieu. "Ho trobem extremadament greu", afegeix Vieu, que recorda el dret dels eurodiputats a accedir a qualsevol centre penitenciari europeu. "Demanem ser respectats i poder venir a parlar amb els polítics escollits sobiranament", afegeix. "Ens posen més i més dificultats a l'hora de fer possible que aquesta delegació visiti els presoners polítics", afegeix Eleonora Forenza. "Reclamem la seva llibertat, però també el nostre dret a visitar-los", insisteix.

Cargando
No hay anuncios

José Bové, una de les figures històriques de l'esquerra verda francesa, també va admetre en una roda de premsa dimecres a l'Eurocambra que l'Estat està posant traves a la seva visita. "Per què no se'ns ha permès?", va preguntar, i va afirmar que ara estan fent pressió a les autoritats franceses perquè "parlin amb els seus homòlegs a Espanya". "És totalment de bojos", va lamentar.

"Estem molt sorpresos per com han anat les coses, perquè s'hagin empresonat consellers i activistes per tenir un punt de vista que no està autoritzat pel govern central", lamenta Vieu. "Volem que les eleccions del 21-D siguin transparents", afegeix, i reclama el seu "dret" de veure a la presó els consellers tancats per parlar de la situació actual.

Cargando
No hay anuncios

"Si els presoners volen ser alliberats han d'acceptar el que diu el govern", ha lamentat José Bové, que creu que a l'estat espanyol la justícia "està sota el poder polític" i "això també és un problema per a la Unió Europea". "És inacceptable el que està passant amb els representants polítics catalans", afegeix Forenza.