Política25/04/2018

L'exdirector general d'Unipost nega que l'empresa cobrés un milió d'euros per l'1-O, com diu la Guàrdia Civil

L'empresa insisteix que tenien un contracte marc amb la Generalitat des del 2015

Montse Riart

BarcelonaL'exdirector general d'Unipost, Pau Raventós, ha negat davant del jutge que investiga l'organització de l'1-O que l'empresa cobrés un milió d'euros de la Generalitat per enviaments postals i certificats destinats al referèndum, segons fonts judicials consultades per l'ARA. Raventós, que va ser detingut per la Guàrdia Civil, ha declarat com a investigat aquest dimarts, juntament amb un altre dels responsables de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Guàrdia Civil va escorcollar l'empresa i va intervenir cinc factures per valor de 980.000 euros dels departaments de Cultura, Vicepresidència, Salut, Treball i Afers Socials i de Presidència que el cos atribueix a despeses per a la votació i que s'han convertit en un dels principals arguments dels investigadors a l'hora de calcular els 1,9 milions d'euros que asseguren que es van destinar a l'1-O.

Cargando
No hay anuncios

Contracte marc del 2015

Segons aquestes mateixes fonts, Raventós –que només hauria contestat a les preguntes del seu advocat, Jorge Navarro– hauria explicat que tots els encàrrecs que feien per a la Generalitat formaven part d'un contracte marc amb signat el 2015. Per això hauria explicat que aquestes factures que la Guàrdia Civil atribueix a l'1-O no s'haurien cobrat.

Cargando
No hay anuncios

El cap d'operacions de l'empresa, que també ha declarat com a investigat, ha explicat que es va limitar a enviar un correu als repartidors demanant-los que preparessin un operatiu per repartir certificats, com li van ordenar els seus superiors, tot i que ha assegurat que desconeixia qui era el client i el contingut dels sobres.