Política12/11/2015

L'expresident de l'Institut Català de la Salut va pagar amb diners públics un assessor que l'ajudava a netejar la seva imatge

El jutge del cas Innova aixeca el secret d'una part del sumari sobre els pagaments de Josep Prat a Carles Flo

Enric Borràs

BarcelonaEl jutge del cas Innova ha aixecat el secret d'una part de la peça principal del cas i ha demanat a la Fiscalia que investigui si hi ha indicis de delicte. Es tracta d'una sèrie de correus entre l'expresident de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, i l'assessor de comunicació, Carles Flo, que abans havia estat director general del diari 'Avui'.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Als missatges, segons consta a la interlocutòria del jutge, Flo reclama a Prat cobrar una campanya de comunicació de 15.000 euros i parlen de com cobrar-ho, Flo fins i tot comenta que es pot fer a través de la seva dona. Als correus també li dóna consells sobre com actuar davant dels primers problemes judicials a causa del cas Innova.

Cargando
No hay anuncios

"Crec que hauríem de buscar una fórmula o manera de liquidar-ho com més a viat millor i no facturar-ho dins de l'empresa del Cabana. Vas dir-me en el seu moment que ja havies trobat una manera mitjançant una fundació o quelcom similar. Mira doncs, si us plau, si ho podem liquidar", diu un missatge de Flo a Prat del 21 de maig de 2012. Prat va dimitir com a president de l'ICS el mes següent. En un altre correu Flo explica a Prat que enviaria la factura a Casanovas, en referència al llavors director de l'ICS, i afegeix: "com és lògic, la factura no anirà al meu nom sinó al de la meva dona".

Flo insisteix en cobrar en diferents missatges i en altres parla de la situació judicial de Prat. "Convergència s'ha fet l'orni i no ha sortit en la teva defensa", diu en un correu. "Si surts en un programa d'abast nacional (Catalunya) tornaràs a estar en la primera línia. Si treus papers, els que tu senyalis contestaran i hi tornarem a ser", continua Flo, i afegeix: "si no treus papers i únicament reivindiques la teva honorabilitat els que t'han atacat diran: 'ho veieu, no ha tret ni un sol paper que refuti les nostres acusacions'".

Cargando
No hay anuncios

Flo recomana a Prat que pensi en la seva família i no tregui "papers" perquè tornaria estar "a la primera línia de foc" i li diu que "el pitjor ja ha passat o passarà en un parell de dies". També li proposa que exigeixi a Convergència i al PSC que no el posin "als peus dels cavalls". "Ja sé que el més fàcil és tirar-s'hi de cap", remata, "a vegades però la venjança és un plat que cal servir ben fred perquè no s'acabi tornant en contra teva".

Per David Vidal, de la CUP de Reus -personada en el cas Innova- la interlocutòria del jutge confirma "l'existència de la 'sociovergència' en el control i l'administració del sistema sanitari públic català" i posa en dubte que Convergència estigui "legitimada per encapçalar el procés de construcció de la nova república catalana".