POLÈMICA A LA SANITAT CATALANA
Societat 29/06/2012

Prat dimiteix com a president de l'ICS per suposades irregularitats

Ara
2 min
Josep Prat amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, en una imatge d'arxiu.

BARCELONA.El president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, va presentar ahir la dimissió després d'estar al centre de la polèmica arran de les seves vinculacions amb casos de suposadaes irregularitats en la sanitat pública. Prat va sol·licitar ser rellevat de les seves funcions com a president del consell d'administració de l'ICS per "poder dedicar els seus esforços a atendre assumptes que l'afecten i que són aliens a l'institut públic", segons va informar Salut en un comunicat. El conseller de Salut, Boi Ruiz, va acceptar la dimissió.

El fins ahir president de l'ICS està esquitxat per l'escàndol d'uns suposats pagaments no justificats que es van fer des del hòlding Innova, de Reus, que ell va dirigir fins a principis d'any. L'equip de govern de la ciutat, format per CiU i PP, ha denunciat aquests pagaments i els ha portat al Tribunal de Comptes i a la fiscalia. En la part no justificada hi ha pagaments d'Innova a l'exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut) Carles Manté i a l'arquitecte Jorge Batesteza per un import de d'1.107.120 euros. L'Oficina Antifrau de Catalunya també va investigar Prat per la presumpta incompatibilitat del seu càrrec públic amb el de conseller delegat del consorci hospitalari privat USP, que va abandonar al gener. Prat va enviar ahir una carta als treballadors de l'ICS en què assegurava que dimiteix per les informacions que el vinculen amb presumptes irregularitats en la gestió de la sanitat, que va dir que són "circumstàncies que podrien incidir en el projecte de transformació de l'ICS". "En els últims mesos he estat protagonista involuntari d'una sèrie d'informacions en què s'ha qüestionat la compatibilitat de les meves ocupacions, la legitimitat de la meva tasca al capdavant de l'ICS i, fins i tot, la meva professionalitat i honorabilitat", destaca Prat a la carta enviada als treballadors.

El conseller Boi Ruiz va afirmar ahir que el relleu de Prat no ha estat per una qüestió de pèrdua de confiança sinó perquè ell vol "centrar-se en la seva defensa".

stats