Política21/06/2015

Pedro Sánchez es compromet a "construir una Espanya federal"

Promet "diàleg" i retreu la manca d'entesa entre el govern del PP i el de la Generalitat

Efe

MadridEl candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha renovat aquest diumenge el seu compromís per "construir una Espanya federal en què cadascú pugui ser espanyol i català, o valencià, o andalús, o basc o madrileny, en l'ordre que desitgi", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant unes 2.000 persones, reunides al teatre Circo Price de Madrid per celebrar la seva candidatura, Sánchez ha hissat la bandera del "diàleg" en el panorama polític actual i ha lamentat que això és el que hagi faltat durant els últims anys en les relacions entre el govern central i el de Catalunya.

Cargando
No hay anuncios

"No és acceptable que dos governs democràtics hagin viscut durant gairebé quatre anys d'esquena l'un de l'altre, calculant els rèdits del conflicte, sense comprendre la ruïna col·lectiva a la qual ens porten els seus càlculs", ha criticat Sánchez en el seu primer discurs com a candidat.

Amb la vista posada a les eleccions generals de novembre, el candidat socialista ha advertit a Podem que "no és precisament el derrotisme que pretén fer una esmena a la totalitat de la democràcia del 78".

Cargando
No hay anuncios

"No estic d'acord amb els que pretenen deshonrar els nostres pares per honrar els nostres avis", ha apuntat, i alhora ha apel·lat a la necessitat de diàleg i d'acord, "ja no només com un imperatiu moral, sinó com una necessitat funcional".