Política10/01/2011

La Fiscalia creu que es va enaltir el terrorisme a la manifestació de Bilbao per a l'acostament dels presos

La marxa per reclamar canvis a la política penitenciària va ser autoritzada pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz

Joan Rusiñol

MadridLa Fiscalia de l'Audiència Nacional assegura que durant la marxa es van ensenyar fotografies de presos d'ETA i es van cridar consignes a favor de l'organització terrorista. El jutge Pedraz, que va autoritzar la manifestació, ja va advertir a les forces de seguretat de l'Estat que estiguessin molt pendents que no es produïssin actes d'aquest tipus. Ara el ministeri fiscal demana al jutge que ho investigui.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això ha reclamat que citi a declarar els organitzadors –una plataforma de ciutadans independents– i que reclami informes exhaustius a la Policia, la Guàrdia Civili i l'Ertzaintza. També vol que les televisions que van donar cobertura a l'acte facilitin les seves imatges a l'Audiència Nacional.

Cargando
No hay anuncios

Col·lectius com l'Associació de Víctimes del Terrorisme ja havien reclamat que es prohibís perquè ho consideren un acte d'apologia a ETA. El jutge, però, va considerar que no hi havia cap prova objectiva. De fet, aquesta és una marxa a favor de canvis a la política penitenciària que cada any organitzava el col·lectiu de familiars Ertxerat, que aquest any es va adherir a la convocatòria com prop de 4.500 persones més.

La manifestació va tenir lloc dissabte passat a la tarda al centre de Bilbao, a Biscaia, i en un context de clars moviments de fons al si de l'esquerra abertzale que han desembocat en el comunicat que avui fa ETA.