Política 13/01/2015

El PP creu que hi haurà eleccions catalanes al març per evitar la comissió d'investigació del cas Pujol

El director de campanya dels populars, Carlos Floriano dóna per fet que hi haurà comicis anticipats

Europa Press
1 min
El director de campanya del PP, Carlos Floriano. EFE

MadridEl director de campanya del PP per a les eleccions autonòmiques i municipals, Carlos Floriano, pronostica que les eleccions catalanes se celebraran al voltant del mes de març. Un dels motius, a parer seu, és que CiU "vol evitar una comissió d'investigació" sobre la família Pujol. "Jo sóc dels que aposta perquè hi haurà eleccions al març", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RNE recollida per Europa Press, el popular ha recordat que Marta Ferrusola compareixerà davant del jutge el pròxim 27 de març al costat del seu marit, Jordi Pujol, i els seus fills Marta, Mireia i Pere, tots ells imputats després de considerar que hi ha indicis suficients per acusar-los de blanqueig de capitals i frau fiscal.

El jutge considera sospitós que la fortuna provingui d'una herència del pare de Jordi Pujol, Florenci Pujol, que portava 34 anys sense documentar, tal com va explicar l'expresident de la Generalitat. A més, el matrimoni Pujol i els seus fills estan cridats a declarar davant la comissió d'investigació del Parlament (que no se celebraria si el Parlament es dissol per eleccions anticipades).

Per la seva banda, l'exdiputat de CiU al Parlament Oriol Pujol s'ha negat aquest dilluns a declarar davant la jutge com a imputat pels presumptes delictes de suborn i falsedat documental, citat suposadament per haver cobrat d'un empresari amic per usar la seva influència política en diverses operacions empresarials en el cas de les ITV.

stats