Política09/01/2012

El president de Foment del Treball considera que Fernández Díaz és un "bon enllaç" amb Madrid

La patronal catalana és partidària del pacte fiscal i que Catalunya es fixi en els 'lands' alemanys a l'hora de negociar el finançament que li correspon

Ara

BarcelonaEl president de la patronal catalana Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha considerat avui que el ministre Jorge Fernández Díaz i el cap de gabinet de Mariano Rajoy, Jorge Moragas, són dos "bons enllaços" de Catalunya amb Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després que fa unes setmanes es mostrés partidari de tenir ministres catalans a Madrid i apuntés a CiU, avui ha assegurat que Jorge Fernández és una persona "identificable amb Catalunya" i una bona connexió amb el govern espanyol.

Cargando
No hay anuncios

En una entrevista a Els matins de TV3, ha defensat de nou el pacte fiscal i ha assegurat que aquest és un objectiu inclòs en els eixos de Foment del Treball des del segle XIX.

Ha descartat, però, mobilitzacions o accions per reivindicar-lo a Madrid. "No som partidaris de les manifestacions de caire popular; el defensarem amb rigor i mètode", ha matisat.

Cargando
No hay anuncios

El president de la patronal catalana ha assegurat que és inadmissible l'actual sistema de finançament i que, per tant, la demanda del pacte fiscal és "lícita i lògica". S'ha mostrat partidari de prendre com a exemple el sistema dels lands alemanys.