Política08/10/2014

Forcadell a Bloomberg: "Si la consulta no és possible, anirem a eleccions"

La presidenta de l'entitat sosté el 9-N com a primera opció, però diu que avalaria una "candidatura conjunta" independentista

Ara

Barcelona"Si la consulta no es pot fer pel bloqueig del govern espanyol, anirem a unes eleccions". Així s'ha pronunciat la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, en una entrevista que publica l'agència Bloomberg. Forcadell, que sosté el 9-N com a prioritat, ja dóna per fet que l'ANC donarà "suport" a una eventual candidatura "conjunta" dels partits independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bloomberg afirma en el text que les eventuals eleccions de tall plebiscitari que planteja Forcadell "ofereixen al president Mas un camí a seguir" per esquivar les traves legals que el govern i els tribunals espanyols posen a la votació del 9 de novembre acordada per CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP. Segons ella, el govern espanyol "està utilitzant el Tribunal Constitucional" i "totes les eines possibles" per "bloquejar la democràcia".

Cargando
No hay anuncios

Suport al Govern

Forcadell també expressa el seu "suport al govern català" perquè, diu, "més enllà de la legitimitat de la llei, tenen la legitimitat de la democràcia". També defensa la "unitat" de partits polítics i societat catalana com a imprescindible per a "l'èxit" del Govern. El reportatge es fa ressò de l'objectiu de mobilitzar 100.000 voluntaris per tirar endavant la campanya 'Ara és l'hora', que pretén arribar a tots els domicilis catalans per recollir propostes sobre com hauria de ser l'eventual nou estat.

Cargando
No hay anuncios

També, compara el cas català amb l'escocès i subratlla el fet que mentre que Escòcia representa el 10% de l'economia britànica, Catalunya és el 20% de l'espanyola. També destaca que l'"enfrontament" entre Mas i Rajoy ha tornat a eixamplar la diferència entre el bo alemany i l'espanyol.