Política24/01/2018

Forn recorda al jutge Llarena que ja va anticipar que renunciaria

Envia un nou escrit al magistrat instructor sobre els seus motius per deixar l'acta de diputat

i
Ernesto Ekaizer

MadridJoaquim Forn, que va renunciar amb data del 22 de gener a la seva acta de diputat, ha elevat aquest matí, a través de la seva defensa, un nou escrit al magistrat instructor, Pablo Llarena.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forn recorda que, fidel a la seva postura que l'independentisme s'ha de desenvolupar per mitjà dels canals "constitucionals i legalment previstos", ja va advertir en la seva declaració de l'11 de gener que "renunciaria a la seva condició de parlamentari autonòmic si advertia un escenari de conflicte polític i jurídic distant i aliè a aquesta voluntat".

Cargando
No hay anuncios

Forn afirma que, estant en presó provisional, la delegació del vot "dificulta tenir un control de la seva voluntat política de respecte a la legalitat i el marc constitucional i assegurar el compliment del compromís adquirit i la conducció final de les seves decisions" tant pel que fa als "debats interns del seu partit com els que es produeixin al Parlament".

L'escrit recorda que la interlocutòria del magistrat Llarena del 4 de desembre de 2017 que acordava mantenir-lo a presó "fonamentava també la decisió en la major lesivitat que suposaria una possible reiteració d'actes delictius per part dels que puguin assumir càrrecs concrets en el marc del judici de pronòstic de reiteració".

Cargando
No hay anuncios

A partir d'això, assenyala l'escrit, "l'abandonament de la política autonòmica per part del nostre representat entenem que dinamita o, com a mínim, modera fins a la inanitat, aquest risc de reiteració delictiva atribuïble a Joaquim Forn".

Afegeix que "la renúncia a la seva acta de diputat i la seva ferma decisió de no ostentar cap càrrec de conseller, ni del departament d'Interior ni de cap altra conselleria, en el futur Govern, voluntat que reiterem en el seu nom, de manera solemne i seguint expresses instruccions, porta aparellada la irrevocable decisió d'apartar-se de la política autonòmica".

Cargando
No hay anuncios

La defensa insisteix a finalitzar que Forn ja no té res a veure amb el que es faci des del futur Govern de la Generalitat.

"La responsabilitat penal de Joaquim Forn s'elucidarà i determinarà en l'acte del judici oral, però la seva situació concreta d'alienitat en relació al futur Govern que es conformi i la línia política que s'emprengui condueix a fer desaparèixer els motius que actualment el mantenen en presó provisional. Mor així la necessitat mateixa de la mesura costosa".

Cargando
No hay anuncios

La fiscalia del Suprem, que ja ha elevat l'informe contra la llibertat sol·licitada per Forn, ha pres nota aquest matí de l'escrit manuscrit de renúncia de Forn dirigit al Parlament. Fonts consultades van dir que suposa un fet rellevant que cal tenir en compte. El magistrat Llarena té pendent dictar la seva resolució sobre la llibertat de Forn i Jordi Sànchez en els propers dies.