CONSELL EXECUTIU
Política26/02/2013

Homs: "Montoro està desafiant la força de la gravetat amb el seu plantejament absurd del dèficit"

El Govern ha oficialitzat aquest dimarts la retallada de la paga extra als funcionaris

R. Mateos / O. March

BarcelonaSegueix el xoc entre la Generalitat i el govern espanyol pel repartiment del dèficit. "El ministre Montoro està desafiant la força de la gravetat amb el repartiment del dèficit", ha deplorat aquest dimarts el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell executiu. "Estem discutint amb l'Estat si els pressupostos han de ser encara pitjor del que han de ser", ha valorat Homs, que considera que el govern espanyol obliga Catalunya a fer coses "impossibles".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de la Presidència ha reiterat que l'escenari econòmic per a aquest 2013 és "pitjor" que el de l'any passat i ha assegurat que tota mesura que adopta el Govern és per "imposició". Ha tornat a deplorar que l'Estat mantingui despeses "innecessàries" com les que té el ministeri de Defensa, a parer d'Homs.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, el Govern ha oficialitzat la retallada de la paga extra als funcionaris. "La mesura s'emmarca en la situació pressupostària provisional de la Generalitat com a conseqüència dels incompliments i l'obligació de fer front al deute", ha insistit Homs. El portaveu també ha volgut afegir que els treballadors amb incapacitat temporal tindran dret a percebre el 100% de les retribucions quan impliqui una intervenció quirúrgica o una hospitalització.