CONSELL EXECUTIU
Política16/10/2012

Mas enviarà una carta a Cameron i a Salmond per felicitar-los pel referèndum escocès

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ho ha anunciat aquest matí en roda de premsa

S. González / O. March

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, enviarà aquest dimarts una carta al primer ministre escocès, Alex Salmond, i al primer ministre britànic, David Cameron, per felicitar-los per l'acord de celebrar un referèndum d'autodeterminació a Escòcia. "És un exemple de pulcritud democràtica", ha insistit el portaveu del Govern, Francesc Homs, a la roda de premsa posterior al consell executiu.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta ha estat la resposta de l'executiu català a l'amenaça d'inhabilitació que va insinuar ahir el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, en cas que Mas convoqui un referèndum "il·legal". Homs ha recomanat al govern espanyol "prendre nota" del cas escocès -que podia ser considerat "com un exemple", segons el Govern- i tenir en compte que Cameron, tot i estar en contra de la secessió d'Escòcia, permet que siguin els ciutadans els qui es pronunciïn.

Cargando
No hay anuncios

Homs ha reiterat que la Generalitat està "oberta al diàleg" i que la "pulcritud democràtica" protagonitzarà el procés que ha encetat el Govern cap a l'estat propi. En tot cas, el portaveu ha assegurat que "Catalunya no es quedarà asseguda en un racó" esperant indefinidament que algú se'ls dirigeixi per parlar.

El portaveu ha explicat que és "probable" que Mas organitzi un viatge les properes setmanes per explicar el cas català. "Si l'agenda ho permet, serà un viatge per explicar que Catalunya és solució i no problema", ha considerat Homs.