Política10/03/2014

García-Margallo: "Una declaració unilateral d'independència condemnaria Catalunya a vagar per l'espai sense reconeixement pels segles dels segles"

El ministre d'Exteriors creu que la DUI faria "retrocedir els catalans durant molt temps"

Efe

MadridEl ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha advertit aquest dilluns que una declaració unilateral d'independència a Catalunya la "condemnaria a vagar per l'espai sense reconeixement i a quedar exclosa de la Unió Europea pels segles dels segles".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

García-Margallo ha fet aquestes declaracions en el col·loqui posterior a la presentació que ha fet el vice primer ministre i ministre d'Economia i Desenvolupament Sostenible de Geòrgia, Giorgi Kvirikashvili, en un esmorzar organitzat per Nova Economia Fòrum.

Cargando
No hay anuncios

"El dret a decidir s'exerceix sempre dins de la norma", ha dit el ministre.

El cap de la diplomàcia espanyola s'ha referit a les regions georgianes d'Abkhàzia i Ossètia del Sud, la independència de la qual va ser reconeguda per Rússia el 2008. Aquestes regions "només tenen el reconeixement internacional de Rússia, Veneçuela, Nicaragua i de tres micropaïsos del Pacífic", ha explicat García-Margallo.

Cargando
No hay anuncios

"Aquests dos territoris, des d'un punt de vista de reconeixement internacional, són en un llimb jurídic", ha afegit.

El ministre ha assenyalat que una declaració unilateral d'independència a Catalunya –"ja que no és possible una altra cosa, d'acord amb la Constitució"– condemnaria Catalunya "a vagar per l'espai sense reconeixement i a quedar exclosa de la UE pels segles els segles". Seria, ha continuat García-Margallo, "una operació d'altíssims riscos" que faria "retrocedir Catalunya durant molt temps".

Cargando
No hay anuncios

"Comença a ser hora que això sigui reconegut, declarat, publicitat, per saber quins són els riscos als quals sotmeten una població essencialment europea", ha afegit .