Política 10/03/2014

García-Margallo: "Una declaració unilateral d'independència condemnaria Catalunya a vagar per l'espai sense reconeixement pels segles dels segles"

El ministre d'Exteriors creu que la DUI faria "retrocedir els catalans durant molt temps"

Efe
1 min
Maragllo amb el viceprimer ministre de Geòrgia, Giorgi Kvirikashvili / EFE

MadridEl ministre d'Afers Exteriors i de Cooperació, José Manuel García-Margallo, ha advertit aquest dilluns que una declaració unilateral d'independència a Catalunya la "condemnaria a vagar per l'espai sense reconeixement i a quedar exclosa de la Unió Europea pels segles dels segles".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

García-Margallo ha fet aquestes declaracions en el col·loqui posterior a la presentació que ha fet el vice primer ministre i ministre d'Economia i Desenvolupament Sostenible de Geòrgia, Giorgi Kvirikashvili, en un esmorzar organitzat per Nova Economia Fòrum.

"El dret a decidir s'exerceix sempre dins de la norma", ha dit el ministre.

El cap de la diplomàcia espanyola s'ha referit a les regions georgianes d'Abkhàzia i Ossètia del Sud, la independència de la qual va ser reconeguda per Rússia el 2008. Aquestes regions "només tenen el reconeixement internacional de Rússia, Veneçuela, Nicaragua i de tres micropaïsos del Pacífic", ha explicat García-Margallo.

"Aquests dos territoris, des d'un punt de vista de reconeixement internacional, són en un llimb jurídic", ha afegit.

El ministre ha assenyalat que una declaració unilateral d'independència a Catalunya –"ja que no és possible una altra cosa, d'acord amb la Constitució"– condemnaria Catalunya "a vagar per l'espai sense reconeixement i a quedar exclosa de la UE pels segles els segles". Seria, ha continuat García-Margallo, "una operació d'altíssims riscos" que faria "retrocedir Catalunya durant molt temps".

"Comença a ser hora que això sigui reconegut, declarat, publicitat, per saber quins són els riscos als quals sotmeten una població essencialment europea", ha afegit .

stats