Política23/12/2014

El Govern crea el Representant Permanent davant la UE per reforçar la presència catalana a Brussel·les

Llum verda de l'executiu a l'obertura de dues noves es ambaixades a Roma (Itàlia) i Viena (Àustria)

M.colomer

BarcelonaLlum verda del Govern a les ambaixades de Roma, a Itàlia, i Viena, a Àustria. Amb l'objectiu de "reforçar la presència a l'exterior" del Govern en ple procés d'emancipació nacional, l'executiu ha aprovat aquest dimarts, més enllà de l'obertura de dues noves delegacions, la reestructuració de la delegació a Brussel·les amb la creació del Representant Permanent davant la UE. D'aquesta manera, l'executiu busca "una posició política d'alt rang i directa davant les institucions comunitàries".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest nou reforçament internacional respon a la llei de l'acció exterior de Catalunya, i s'ha fet via decret de reestructuració de la Secretaria d'Afers Exteriors. El Representant Permanent davant la UE haurà de "representar, defensar i promoure els interessos generals de Catalunya i assumir les relacions amb les institucions comunitàries". Tindrà un rang equiparable al de director general i dirigirà la Delegació del Govern a Brussel·les, que comptarà amb uns secretari general que n'assumirà la coordinació.

Cargando
No hay anuncios

"La creació d'aquesta nova figura permet que la representació de Catalunhya davant la UE tingui la força i el mandat polítics que demanden les prioritats actuals i futures del Govern", defensa l'executiu, que afegeix que "resulta vital per als interessos de la ciutadania que la veu de Catalunya s'escolti i sigui tinguda en compte". Amb la creació d'aquesta nova figura, la Direcció General d'Afers Multilaterals deixarà de fer-se càrrec de les institucions de la UE, però sí que s'ocuparà de les relacions amb la resta dels organismes internacionals multilaterals.