Política25/06/2018

El Govern aprovarà aquest dimarts la primera fase de la reobertura de delegacions a l'exterior

Les primeres seran les del Regne Unit i Irlanda, Itàlia, Alemanya, Suïssa i els Estats Units

Acn

BarcelonaEl consell executiu d'aquest dimarts donarà llum verda a la primera fase de la reobertura de delegacions a l'exterior de la Generalitat, segons ha avançat l'ACN. L'aplicació del 155 va suposar l'eliminació de totes les delegacions excepte la de Brussel·les, que es manté oberta però sense delegat. El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, confirmarà dimarts que les delegacions que es recuperaran de manera immediata seran les del Regne Unit i Irlanda, Itàlia, Alemanya, Suïssa i els Estats Units. El titular d'Exteriors ha manifestat últimament la seva intenció que en la majoria dels casos hi hagi restitució dels delegats que van ser cessats pel 155, i es preveu que anunciï alguns nomenaments.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per començar, s'esperà el nomenament del nou delegat a Brussel·les, que substitueixi Amadeu Altafaj. Des de fa dies que entre les candidates amb més opcions s'hi ha situat l'exconsellera d'Agricultura Meritxell Serret, exiliada a la capital belga des de finals d'octubre.

Cargando
No hay anuncios

El Govern ha arribat, finalment, a un acord amb l'exdelegat a París Martí Anglada, que s'incorporarà a l'acció exterior del govern de Quim Torra. Amb tot, París no entra en la primera fase d'obertures, de manera que Anglada podria assumir algun altre càrrec.

Segons va explicar Maragall el 14 de juny des de Brussel·les, està prevista una segona fase de "consolidació" en l'escena internacional amb delegacions, corresponsalies o enviats específics a París, Portugal, els Balcans, els països nòrdics o, fins i tot, en zones d'altres continents en els pròxims dos o tres mesos.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a la tercera fase d'obertura de delegacions, es preveu per abans que acabi l'any. Es tractaria, segons Maragall, d'una fase "d'expansió" que preveu obrir noves seus i tenir "noves figures de presència" en llocs com el Mediterrani, el Pròxim Orient, el Magrib, els països asiàtics i l'Amèrica Llatina.