Política 03/06/2019

El Govern considera innecessari fer el gest en favor de la legalitat que demana Foment

Chacón afirma que les empreses que van marxar de Catalunya són "benvingudes" a tornar, però no rebran incentius

Efe
1 min
Àngels Chacón: “El repte més gran és que els aturats no s’adeqüen als perfils que es busquen”

BarcelonaEl Govern considera innecessari fer algun gest a favor de l'ordenament jurídic vigent tal com el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, va demanar divendres passat. Per a l'organització empresarial, això facilitaria el retorn de les empreses que van traslladar la seu fora de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No ens cal, perquè hi ha seguretat jurídica a Catalunya", ha remarcat aquest dilluns la consellera d'Empresa de la Generalitat, Àngels Chacón, en una jornada sobre internacionalització organitzada per Acció, l'agència per a la competitivitat de l'empresa catalana.

Amb tot, Chacón ha insistit que les empreses que van decidir moure la seu social a altres comunitats de l'Estat "són benvingudes" a tornar a Catalunya, malgrat que ha reiterat que no se'ls oferiran incentius fiscals per fer-ho, sinó l'ecosistema empresarial competitiu que caracteritza Catalunya.

El president de l'Foment va demanar al cap de l'executiu, Quim Torra, que fes una "declaració formal i inequívoca" a favor de la llei durant la seva intervenció en la 35a reunió del Cercle d'Economia de Sitges. Torra, per la seva banda, va demanar als empresaris que defensin el referèndum d'autodeterminació de Catalunya.

stats