Política04/10/2014

El Govern inicia una campanya per informar de la suspensió del 9-N per part del TC

És un dels acords que es van prendre a la cimera de divendres després de la retirada de l'anunci oficial

Ara

BarcelonaEl govern de la Generalitat ha posat en marxa una campanya per informar de la suspensió de la consulta del 9-N per part del Tribunal Constitucional. L'espot, que comença com l'original que es va emetre des de dissabte passat –el dia que Artur Mas va signar el decret– fins dilluns a la nit, s'interromp amb un missatge en què s'informa de la suspensió i que "el govern català ha acordat promoure les iniciatives legals, polítiques i institucionals per garantir l'exercici del dret a decidir el futur polític de Catalunya". El vídeo informatiu del Govern remet els ciutadans al 012, el telèfon d'informació de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per emetre l'anunci el Govern invoca que es tracta d'una "comunicació d'interès públic" emparada per l'article 82.1 de la llei de l'audiovisual espanyola. A la cimera de divendres a la nit a Palau es va acordar reprendre alguns dels preparatius de la consulta.

Cargando
No hay anuncios

Fonts del Govern assenyalen que l'article 82.1 de la llei de comunicació audiovisual de Catalunya expressa amb referència a les comunicacions d'interès públic que "els prestadors de serveis de comunicació audiovisual estan obligats a difondre, gratuïtament, i amb indicació de llur origen, els comunicats i les declaracions que el govern de l'Estat i el govern de la Generalitat estimin convenients per causes justificades d'interès públic".