Política 04/10/2014

El Govern inicia una campanya per informar de la suspensió del 9-N per part del TC

És un dels acords que es van prendre a la cimera de divendres després de la retirada de l'anunci oficial

Ara
1 min

BarcelonaEl govern de la Generalitat ha posat en marxa una campanya per informar de la suspensió de la consulta del 9-N per part del Tribunal Constitucional. L'espot, que comença com l'original que es va emetre des de dissabte passat –el dia que Artur Mas va signar el decret– fins dilluns a la nit, s'interromp amb un missatge en què s'informa de la suspensió i que "el govern català ha acordat promoure les iniciatives legals, polítiques i institucionals per garantir l'exercici del dret a decidir el futur polític de Catalunya". El vídeo informatiu del Govern remet els ciutadans al 012, el telèfon d'informació de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per emetre l'anunci el Govern invoca que es tracta d'una "comunicació d'interès públic" emparada per l'article 82.1 de la llei de l'audiovisual espanyola. A la cimera de divendres a la nit a Palau es va acordar reprendre alguns dels preparatius de la consulta.

Fonts del Govern assenyalen que l'article 82.1 de la llei de comunicació audiovisual de Catalunya expressa amb referència a les comunicacions d'interès públic que "els prestadors de serveis de comunicació audiovisual estan obligats a difondre, gratuïtament, i amb indicació de llur origen, els comunicats i les declaracions que el govern de l'Estat i el govern de la Generalitat estimin convenients per causes justificades d'interès públic".

stats