Política18/05/2019

Graupera carrega contra Maragall: "¿És una alternativa un alcaldable que ja ho ha fet tot a la vida i no ha deixat cap llegat?"

El candidat de Barcelona És Capital-Primàries ha fet l'acte central de campanya aquest matí a Sants

Mireia Esteve

BarcelonaJordi Graupera ha triat la plaça de Sants de Barcelona per fer l'acte central de campanya. I ho ha fet acompanyat de l'advocat de l'exconsellera Clara Ponsatí, Aamer Anwar, i d'Anna Arqué i Maria Vila, dues de les persones que formen part de la candidatura de Graupera per Barcelona. L'alcaldable s'ha erigit com l'única alternativa als partits independentistes tradicionals, a qui ha acusat de no haver culminat el camí de l'1-O. Graupera ha carregat, especialment, contra el candidat d'ERC, Ernest Maragall. "¿És una alternativa un alcaldable que ja ho ha fet tot a la vida i no ha deixat cap llegat?", s'ha preguntat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Graupera ha culpat Maragall "d’haver reintroduït el castellà a l’escola perquè deia que els nens d’Olot no el sabien parlar", quan va ser conseller d'Educació, i d’haver anat a la BBC, quan va ser conseller d'Exteriors, a dir "que Catalunya no podia exercir el dret a l’autodeterminació perquè no érem prous". "Ja era a l’Ajuntament i jo encara no havia nascut", ha dit Graupera. De fet, per a l’alcaldable, Maragall és el culpable "del model de ciutat que patim actualment". Així, l’ha acusat de no construir habitatge públic en la seva etapa a l’Ajuntament i de no vendre Catalunya com un estat durant les Olimpíades del 1992: "Va dir: 'Veniu i pixeu a les nostres parets'".

Cargando
No hay anuncios

"Fem fora l'Estat d'aquesta ciutat", ha cridat Graupera. I ha afegit: "Com millor ens portem, pitjor ens tractaran". En aquest sentit, el candidat de Barcelona És Capital-Primàries ha fet una crida a "prendre Barcelona i el país" per arribar a la independència. Una idea que també ha defensat l’advocat de l’exconsellera Clara Ponsatí –que forma part de la candidatura de Graupera–, Aamer Anwar. De fet, Anwar s'ha sumat a les crítiques de Graupera contra les formacions independentistes tradicionals, a qui ha acusat d'haver fallat a la ciutadania després de l'1-O, però també ha carregat contra el govern de Pedro Sánchez. "Franco estaria molt orgullós de l’Espanya moderna", ha dit, després d’acusar el president espanyol de no "garantir els drets fonamentals" als catalans.

En l'acte, Graupera també ha repartit contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui ha acusat de posar la ciutat "al servei del projecte republicà espanyol, que tothom sap que és impossible". "Hem d’aconseguir que Barcelona deixi de ser moneda de canvi", ha dit, en qüestions com els pressupostos. Per tot plegat, l'alcaldable creu que només la seva candidatura pot marcar "la diferència" al consistori barceloní.