Política16/10/2014

Detinguts l'alcalde d'Alcanar, el regidor d'Urbanisme i tres empresaris locals per delictes contra l'Administració Pública

La Guàrdia Civil registra l'Ajuntament per una presumpta manipulació de diversos concursos públics

Acn

AlcanarLa Guàrdia Civil ha detingut aquest dijous l'alcalde d'Alcanar (Montsià), Alfons Montserrat (ERC); el regidor d'Urbanisme, Manel Martí; i tres empresaris locals per delictes contra l'Administració Pública. Fonts policials han confirmat que tant l'alcalde com el regidor estan detinguts al consistori mentre agents de la Guàrdia Civil escorcollen l'Ajuntament, i ja han finalitzat els de les tres seus socials de les empreses. Els tres responsables de les societats implicades han estat traslladats a la caserna de Sant Carles de la Ràpita i han comparegut davant l'institut armat, que els ha deixat en llibertat. Segons fonts policials només ha accedit a declarar un dels empresaris, mentre que els altres dos s'hi han negat.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Se'ls atribueix presumptes delictes de prevaricació, malversació, manipulació per alterar el preu de concurs públic i revelació de secrets, entre d'altres. Segons la Guàrdia Civil, la investigació de centra en la possible manipulació de diversos concursos públics entre els anys 2008 i 2013, entre les quals hi ha la urbanització de diversos carrers, l'adequació de diferents edificis públics i la compra d'una finca a Mas d'En Serra.

Cargando
No hay anuncios

Segons han explicat fonts judicials a l'ACN, la jutgessa titular del jutjat número 4 d'Amposta, que no està present en els escorcolls, no ha ordenat cap detenció. Per la seva banda, fonts policials asseguren que l'operació l'estan duent a terme sota la tutela judicial i de fiscalia. De forma poc habitual, la Guàrdia Civil ha anunciat l'escorcoll en un comunicat de premsa just en el moment d'iniciar-lo.

Aquest és el segon escorcoll en un any que la Guàrdia Civil practica a l'Ajuntament relacionat amb el cas.Fa pràcticament un any, el passat 20 de novembre, la Guàrdia Civil també va registrar la seu del consistori a la recerca de documentació sobre adjudicacions i llicències d'obra pública i actuacions urbanístiques des del 2007, en una investigació dirigida pel mateix jutjat i com a conseqüència de la denúncia d'un particular per presumpta malversació, suborn i prevaricació en la tramitació i adjudicació d'una quinzena de projectes urbanístics fets en els darrers anys.