Política13/05/2015

Herrera demana als exvotants del PSC que no votin Ciutadans perquè són "dreta moderneta però dreta pura i dura"

El coordinador nacional d'ICV ha recordat que el programa econòmic de la formació d'Albert Rivera "és de la FAES" i que "quan parlen de sanitat volen que s'exclogui els immigrants"

Laia Vicens

L'Hospitalet de LlobregatEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha carregat durament contra Ciutadans des de l'Hospitalet, on es preveu que la formació que lidera Albert Rivera entri amb força a l'Ajuntament. "Són dreta, dreta moderneta, però dreta pura i dura", ha criticat Herrera, recordant que "el seu programa econòmic és modern però de la FAES", que al Parlament voten "neoliberalisme" i que "quan parlen de sanitat volen que s'exclogui els immigrants".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha avisat que l'establishment de l'Estat promou Ciutadans. "El que vol l'IBEX 35 és que agafin els vots descontents del PSOE i apuntalar el bipartidisme", ha assegurat. En aquesta línia, ha llançat una advertència: hi ha el "risc" que si el PSC perd les majories que té a les grans ciutats de l'àrea metropolitana, anirà a buscar el suport de Ciutadans per poder governar. De fet, aquest podria ser el cas de l'Hospitalet, on ara el PSC governa precisament amb ICV.

Cargando
No hay anuncios

Per evitar els pactes PSC-C's, Herrera ha demanat el suport de votants socialistes "decebuda amb el PSC", perquè "poden abandonar el partit però no els seus valors". "Aquests suports no poden anar a parar al partit de la dreta que s'amaga", ha cridat Herrera.

El líder ecosocialista ha qualificat C's com el partit de "la confrontació, divisió i conflicte", sobretot pel que fa al model lingüístic. Ara bé, en aquest punt tampoc ha estalviat retrets cap a CiU: "En el model públic i educatiu, Rigau i Wert són el mateix", ha dit en relació a les retallades.

Cargando
No hay anuncios

A més, ha posat al mateix sac PP i CiU, perquè són "els que sempre han tallat el bacallà". "Volem que la política sigui una oportunitat per fer fora PP i CiU", ha exclamat, després de set anys d'haver "arruïnat" la vida de la gent. "Fan lògica lampedusiana, que tot canviï perquè no canviï res", ha resumit.

Herrera ha fet aquestes declaracions a l'acte de presentació d'Ana González, la candidata de Canviem l'Hospitalet, la coalició d'ICV, EUiA i Pirates. En l'acte també ha intervingut el candidat d'IU a la presidència de l'Estat, Alberto Garzón, i el líder d'EUiA, Joan Josep Nuet.